Novosti Svijet

NEVINA ŽRTVA

Još jedna tužna vijest iz Barcelone: nestali 7-godišnji dječak ipak ubijen u terorističkom napadu, obitelj shrvana

NEVINA ŽRTVA

Smrt sedmogodišnjeg Juliana Cadmana, čiji je djed na društvene mreže postavio dirljivu objavu nakon atentata u Barceloni, potvrdile su u nedjelju službe civilne zaštite Katalonije.

Julian Alessandro Cadman, britanskog i australskog državljanstva,  nalazio se na Las Ramblasu s majkom u četvrtak kada se kombi zabio u masu ljudi. Nestao je, no na koncu je ipak potvrđena njegova smrt. Odgovornost za taj napad je preuzela džihadistička skupina Islamska država (IS). Majka dječaka hospitalizirana je u teškom stanju.

"Dok je s majkom uživao u razgledavanju Barcelone, Julian nam je, nažalost, oduzet. Bio je energičan, zabavan i uvijek je donosio osmijeh na naša lica. Blagoslovljeni smo što smo ga imali u našim životima i sjećat ćemo se njegovog osmijeha i čuvati uspomenu na njega u našim srcima", objavila je dječakova obitelj.

Hitne službe potvrdile su da su identificirane još dvije žrtve, talijanskog i belgijskog državljanina, bez dodatnih pojedinosti.

Do sada je identificirano 12 žrtava, 4 španjolske, dvije talijanske i po  jedna američka, argentinska, belgijska i australobritanska.

Iste službe su precizirale da je trogodišnje dijete među španjolskim žrtavama.

Među 126 ranjenih u dvostrukom atentatu, 51 je u nedjelju još hospitalizirana, prema posljednjim podacima regionalne vlade, među kojima ih je 10 u kritičnom i 13 u teškom stanju. 

Naslovnica Svijet