Novosti Svijet

mediji bruje

Neočekivani 'blagoslov' iznenadio Srbiju: pravoslavna crkva javno podržala gay ministricu?

 mediji bruje

Aktualna ministrica za javnu upravu i samoupravu Ana Brnabić, bez obzira na njenu gay orjentaciju dobila je u srijedu javnu potporu Srpske pravoslavne crkve da nasljedi Aleksandra Vučića na premijerskom mjestu, piše beogradski 'Alo'.

Anonimni izvor ovoga tabloida tvrdi da je mitropolit zagrebačko - ljubljanski Porfirije, koji je na Vučićevu prisegu dopratio pareijarha SPC Irineja, u jednom trenutku prišao Ani Brnabić, rukovao se s njom i prenio joj potporu SPC.

Tabloid sve ilustrira fotografijom sureta i prenosi kako je mitropolit navodno rekao ministrici da SPC nema ništa protiv njenog izbora za premijerku, da ne vjeruje u medijske špekulacije da je SPC protiv njenog izbora, te da, upravo suprotno, Crkva podupire njen izbor.

Ministrica je, piše list, zahvalila mitropolitu na potpori SPC.

Neki drugi mediji u Srbiji prenose izjavu Ane Brbnabić da još Aleksandar Vučić s njom nije razgovarao o eventualnom preuzimanju premijerskog mjesta, ali ako joj to bude ponuđeno da će o ponudi razmisliti.

Ana Brnabić ima najkraći staž u vladi, ali je svojim radnim angažmanom pokazala da je najbliža radnom angažmanu i predanosti poslu Aleksandra Vučića.

Naslovnica Svijet