Novosti Svijet

teški kaos

Nakon Jasenovca, HOS-ov grb i u makedonskom parlamentu: u razjarenoj gomili i muškarac s natpisom 'Za dom spremni'?

teški kaos

Prosvjednici su u četvrtak navečer ušli u zgradu makedonskog parlamenta, nakon što su socijaldemokrati i albanske stranke glasovali za izbor Talata Xhaferija, etničkog Albanca, za predsjednika makedonskog parlamenta.

Zastupnik Alijanse za Albance Zijadin Sela najteže je ozlijeđen kada su demonstranti u četvrtak navečer upali u zgradu makedonskog parlamenta nakon što su socijaldemokrati i albanske stranke glasovali za izbor Talata Xhaferija, etničkog Albanca iz Demokratske unije Albanaca, za novog predsjednika Sobranja.

Makedonski mediji pišu da je razjarena gomila u napadu koristila stolce i tvrde predmete, a na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se zastupnik Sela kako leži na podu Sobranja krvave glave.

Televizijske snimke, piše Reuters, pokazuju Zaeva s krvavim tragom na lijevoj strani čela, nakon što je udaren šakom u glavu.

Razbješnjena gomila je probila u Sobranje, a među njima se našao i jedan muškarac u crnoj majici a kojoj se s prednje strane nalazi veliki znak HOS-a s natpisom "Za dom spremni".

Naslovnica Svijet