Novosti Svijet

drama u dortmundu

Hitna pressica njemačke policije: uz eksplozivne naprave pronađeno i pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad; Igrač Borussije ozlijeđen teže nego što se mislilo

drama u dortmundu

Na koncu se pokazalo kako je nogometaš Borussije Bartra u napadu eksplozivnom napravom na autobus momčadi ozlijeđen teže nego što se u početku mislilo.

Zbog ozljeda zadobivenih od eksplozije Španjolac je morao biti podvrgnut operaciji desne ruke odnosno ručnog zgloba koji je slomljen.

Ta informacija potvrđena je na press konferenciji policije pokrajine Nordrhein-Westfalen u utorak kasno navečer od strane glasnogovornika Borussije Dortmund, kao i od strane "Bilda" od predsjednika kluba Hansa-Joachima Watzkea.

Uz tri eksplozivne naprave koje su detonirane pokraj hotela u kojem su odsjeli igrači Borussije pronađena je još jedna sumnjiva naprava, ali ista nije eksplodirala, kao što je pronađeno i pismo javnosti zasad nepoznatog sadržaja.

"U blizini napada na autobus igrača Borussije je pronađeno pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad", rekla je državna odvjetnica Sandra Luecke na konferenciji za tisak. Ona je u interesu istrage odbila iznijeti pojedinosti sadržaja tog pisma.

Prije nje je predsjednik policijske uprave Dortmunda Gregor Lange rekao kako se radi o ciljanom napadu na igrače Dortmunda.

"Radi se o ciljanom napadu na Borussiju. Trenutno se vodi istraga zbog pokušaja ubojstva", rekao je Lange.

On je još jednom napomenuo kako se zasad ne polazi od toga da bi se moglo raditi o terorističkom napadu.

Cijela Njemačka je u velikom strahu i zbog toga što u srijedu prvi četvrtfinalni susret Lige prvaka u Münchenu igraju i Bayern i Real Madrid.

Naslovnica Svijet