Novosti Svijet

strava u sankt peterburgu

Neočekivani obrat u vezi s terorističkim napadom: radi se o bombašu samoubojici, 23-godišnjaku podrijetlom iz srednje Azije

strava u sankt peterburgu

Neočekivani obrat u vezi s terorističkim napadom u peterburškom metrou. Iako se tvrdilo da je nepoznati muškarac ostavio torbu s eksplozivnom napravom ručne izrade, u noći s 3. na 4. travnja, neki ruski mediji javljaju, pozivajući se na izvore iz istrage, da se ipak možda radi o bombašu samoubojici, prenosi Jutarnji list.

– Ne možemo tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, ali znat ćemo nakon provedene DNK analize, jer neki pokazatelji s mjesta napada, ukazuju na taj scenarij, kaže izvor agenciji Interfax.

Čak štoviše, spominje se da se radi o 23-godišnjem muškarcu podrijetlom iz srednje Azije.

Nakon te vijesti, većina ruskih medija sada špekulira da su napad izvršili islamski militanti.

Objavljena fotografija osumnjičenika za napad u Sankt Peterburgu, javio se i Hrvat koji se našao u blizini masakra

Teroristički napad u Sankt Peterburgu: deset mrtvih u eksploziji u metrou, najmanje 20 ozlijeđenih; Nađena još jedna eksplozivna naprava

Moskovski Komersant navodi kako bi iza napada mogla stajati Islamska država, odnosno ruski povratnici iz Sirije. Inače, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov zasad nije želio komentirati informacije o tome da se radi o bombašu samoubijici, kazavši kako treba ostaviti istražitelje da na miru rade svoj posao.

Zanimljivo je da se muškarac duge brade, čija je fotografija objavljena u ruskim medijima, kao mogući osumnjičeni, sam javio u policiju kako bi, pišu moskovski mediji, potvrdio da on nema nikakve veze s terorističkim napadom.

U međuvremenu u medijima se pojavila i fotografija drugog osumnjičenika, koji je ostavio eksplozivnu napravu na stanici metroa Ploščad Vosstanija (Trg Ustanka), ali koja srećom nije aktivirana, piše Jutarnji.

Desetero ljudi je ubijeno, a više od dvadeset je ozlijeđeno.

Naslovnica Svijet