Novosti Svijet

KUDA IDE OVAJ SVIJET

Nakon ozakonjenja nasilja u obitelji, Rusi sad poručuju ženama: Budite ponosne na svoje modrice, imate veću šansu da rodite sina!

KUDA IDE OVAJ SVIJET

Ruske novine Komsomolskaya Pravda objavile su kolumnu u kojoj tvrde kako žene koje su žrtve nasilja u obitelji moraju biti ponosne na svoje modrice.

U kolumni savjetuju ove žene da pronađu utjehu u činjenici da 'žene koje su žrtve nasilja u obitelji imaju veću šansu da rode sina', prenosi Daily Mail.

 Predsjednik Vladimir Putin, podsjetimo, potpisao je u utorak zakon koji dekriminalizira nasilje u obitelji, protiv čega su se mnogi pobunili kazavši kako banaliziraju problem.

'Godinama su žene koje muževi udaraju pronalazile utjehu u  poslovici 'Ako te tuče, to znači da te voli'. Ipak, nova znanstvena studija daje ovim ženama nove osnove da budu ponosne na svoje modrice, jer ovisno o mjeri u kojoj su udarane imaju vrijednu prednost u tome da će roditi dječaka', piše u kolumni koju potpisuje Yaroslav Korobatov.

On je citirao istraživanje psihologa Satoshija Kanazawe koji je objavio članak pod nazivom 'Nasilni muškarci imaju više sinova'.

Amnesty International kazao je kako je ovaj novi zakon 'bolestan pokušaj da se banalizira nasilje u obitelji'.

Oni koji su podržali ovaj zakon, među kojima su i članovi Putinove stranke, kazali su kako žele zaštititi pravo roditelja da discipliniraju svoju djecu i smanje mogućnosti države da se miješa u obiteljski život. Istaknuli su kako će osoba koja nanese ozbiljne fizičke ozljede ipak biti kazneno gonjena.


Svake godine u Rusiji 14.000 žena umre od posljedica nasilja u obitelji.

Naslovnica Svijet