Novosti Svijet

BIZARNI INCIDENT

Nikolićev avion umalo pao zbog - kave

BIZARNI INCIDENT

Ilustracija CROPIX

Zrakoplov srbijanske vlade koji se s predsjednikom Tomislavom Nikolićem i suradnicima vratio s puta u Rim pod kraj prošloga tjedna navodno zbog kvara, potpuno je ispravan.

U subotu, nepuna 24 sata nakon što se zrakoplov vratio s pola puta do Rima, vladin falkon imao je probni let s kojega se vratio bez ikakva kvara na motorima ili bilo kojem drugom dijelu zrakoplova - izvještava beogradski Blic.

Ovaj list navodi da je Zrakoplov s puta u Rim vraćen u Beograd zbog potpuno bizarnog ekscesa.

Nakon što je pilot podigao zrakoplov na određenu visinu, uključio je automatsko upravljanje zrakoplovom, nakon čega je u opuštenoj atmosferi ponuđena kava. Navodno je netko od osoblja prolio kavu po upravljačkoj ploči zrakoplova, a prilikom brisanja ploče netko je nehotice aktivirao otvaranje zakrilaca pa je zrakolov podivljao.

Po proceduri pilot nije mogao nastaviti let prema Rimu kamo je srbijanski predsjednik putovao u posjet papi Frani. Nikolićevi savjetnici, nakon dolaska u Beograd, od svega su načinili pravu dramu i za sve okrivili kvar na motoru, kojega izgleda nije bilo.

Direkcija civilnog zrakoplovstva uskoro će izići s podacima o tome što se stvarno događalo sa zrakoplovom i što je stvarni uzrok njegova povratka s pola puta za Rim.

Zorana Mihajlović, ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture, najavila je skorašnje izvješće o tome što je bio uzrok vraćanja zrakoplova.
J. Paripović

Naslovnica Svijet