Novosti Svijet

Među putnicima i dvojica hrvatskih državljana

Osam mrtvih u nesreći talijanskog trajekta, kapetan zadnji napustio brod

Među putnicima i dvojica hrvatskih državljana
19.15 - Požar na trajektu Norman Atlantic odnio je osam života, a spašeno je 427 osoba, prema zadnjim podacima koje su objavili u ponedjeljak ministri u talijanskoj vladi i upozorili kako je moguće da popis osoba ukrcanih na brod nije pouzdan.

Spašeno je 427 osoba, od kojih su 56 članovi posade i svi su živi i zdravi prebačeni na kopno, rekao je ministar transporta Maurizio Lupi.

Prema popisu na brod se ukrcalo 478 osoba, od kojih su 422 bili putnici, rekao je ministar i upozorio da te podatke treba uzeti s ogradom.

17.32 - Sedam je ljudi poginulo na talijanskom trajektu koji je u nedjelju u blizini grčke obale zahvatio požar, a kapetan Norman Atlantica Argilio Giacomazzi (62) brod je napustio nakon evakuacije svih putnika i članova posade, izvijestili su u ponedjeljak pripadnici talijanske obalne straže.

"U 14.50 zapovjednik Argilio Giacomazzi napušta brod", napisali su pripadnici talijanske obalne straže na Twitteru.

Talijanski trajekt Norman Atlantic plovio je na liniji između Patrasa na zapadu Grčke i Ancone. Akcija spašavanja putnika počela je u nedjelju nedugo nakon izbijanja požara, a u predstojećih nešto više od 24 sata brodovima i helikopterima iz broda je evakuirano 422 putnika i 56 članova posade. U nesreći je smrtno stradalo sedam putnika čija su tijela pronađena u Jadranu.

Među putnicima su bila i dvojica hrvatskih državljana, po posljednjim informacijama iz MVEP-a.

Operaciju je ometalo loše vrijeme i gusti dim. Na trajekt su se iskrcali liječnički timovi i spasioci kako bi zbrinuli pothlađene putnike i posadu do završetka operacije.

Uzrok požara još nije utvrđen, ali pretpostavlja se da je krenuo iz garaže s automobilima.

(H)
Foto: AFP
Naslovnica Svijet