Novosti Svijet

Papa Franjo izrazio bliskost s obiteljima putnika s leta MH370

Papa Franjo izrazio je u nedjelju svoju bliskost i bliskost svih katolika svijeta s obiteljima putnika Boeinga Malaysia Airlinesa, u teškom trenutku kroz koji trenutno prolaze.

Govoreći s prozora pred masom vjernika koja je ispunila Trg Svetog Petra, Papa je pozvao vjernike da se "u svojim molitvama sjete putnika i posade zrakoplova Malaysia Airlinesa, kao i njihovih obitelji". Potom je neko vrijeme šutio te dodao: "Bliski smo im u ovom teškom trenutku".

Nakon osam dana čekanja, otkad je zrakoplov nestao, zebnja i nerazumijevanje vladaju kod obitelji putnika nakon što je Malezija objavila da je avion namjerno skrenuo s rute te nastavio letjeti još gotovo sedam sati.

Malezija je u nedjelju objavila da trenutno 25 zemalja sudjeluje u potrazi za nestalim zrakoplovom, u proširenoj zoni i na kopnu i na moru.

Istražitelji još uvijek čekaju da dobiju informacije o dodatnim provjerama koje su trebale obaviti neke zemlje o putnicima koji su bili na tom letu. Policija također istražuje i osoblje zračne luke, a već ranije je počela s provjerama dvojice pilota.

(H)
FOTO: AFP
Naslovnica Svijet