StoryEditorOCM
Promo arhivKBC SPLIT BOGATIJI ZA JOŠ JEDAN ULTRAZVUČNI UREĐAJ  

‘Ribola’ i ‘Henkel’ donirali 100.000 kuna ‘Fizikalnoj’

13. prosinca 2019. - 14:47

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s traumatologijom splitskog KBC-a od ovog četvrtka bogatiji je za ultrazvučni uređaj model United Imaging Systems iu Star 160, koji je prijeko potreban za dijagnostičku obradu pacijenata s problemima lokomotornog sustava.

Donacija u vrijednosti 100 tisuća kuna dar je firmi “Ribola” i “Henkel Croatia” LHC koje već četvrtu godinu zaredom, u blagdansko vrijeme, izdvajaju novac za splitsku bolnicu.
- Budući da do sada nismo imali sličan uređaj na raspolaganju, zahvaljujući ovoj donaciji naših vjernih donatora, fizijatri splitske bolnice sada će biti u mogućnosti pružiti bržu dijagnostičku obradu i unaprijediti liječenje svojih pacijenata, prvenstveno djece i mladeži s ozljedama i oštećenjima lokomotornog sustava. Uređajem ćemo unaprijediti naš zavod i dati novu dimenziju u liječenju. Evo, već danas kreće s radom - kazao nam je doc. dr. sc. Dinko Pivalica, pročelnik Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s traumatologijom, zahvalivši od srca “Riboli” i “Henkelu Croatia” LHC na ovoj donacijim kao i na dosadašnjem angažmanu oko prepoznavanja potreba za splitsku bolnicu.
Uz njega, donaciju su kroz uručenje prigodnog čeka, u ime KBC-a, primili dr. sc. Ante Marović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, glavna sestra zavoda Ines Puljiz, dr. med. Sandra Kuzmičić, dr. med. Ela Škorić, te dr. med. Vesna Bilandžić, ljudi koji svakodnevno rade s pacijentima na zavodu, prilično specifičnom s obzirom da djeluje na tri lokacije: na Firulama, Križanama te u toplicama. Unatoč tome, pacijenti dobivaju kvalitetnu uslugu na svim lokacijama, a ona će od sada biti još i bolja zahvaljujući doniranom uređaju.
Predstavnici “Ribole” i “Henkela” najavili su da će i dalje nastojati ulagati u poboljšanje zdravstvene skrbi na području Splitsko-dalmatinske županije i konačno, poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva.
- Osobita je radost razveseliti i vrijedno medicinsko osoblje KBC-a Split koje je centar zdravstvene skrbi ove regije, pa ćemo ovaj oblik suradnje nastaviti i u godinama koje slijede - poručili su donatori.•

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:44