StoryEditorOCM
Promo arhivPERSPEKTIVNA ZANIMANJA U TURIZMU

Steknite licencu za turističkog vodiča ili voditelja poslovnice prije zakonskih promjena

Piše promo
4. listopada 2019. - 18:25

Produljenje turističke sezone i povećanje broja turista doveli su do potražnje za turističkim vodičima i voditeljima poslovnica turističkih agencija.

Novi Zakon o pružanju usluga u turizmu stupio je na snagu 1. siječnja 2018. godine, a uskoro stupaju na snagu i novi pravilnici Ministarstva turizma po kojima će polaganje stručnih ispita biti složenije i skuplje. To ukazuje na mogućnost da su tečajevi i stručni ispiti koje su visokoškolske ustanove najavile posljednji koji se izvode po starim, nešto lakšim uvjetima. Pri tome treba naglasiti da će svi kandidati koji pohađaju ove tečajeve polagati ispite prema starom pravilniku, neovisno o tome hoće li u međuvremenu stupiti na snagu novi pravilnik, bitno je samo da je program tečaja započeo prije stupanja novog pravilnika.

Visoka škola Aspira organizira u Splitu i Zagrebu programe za polaganje stručnih ispita za turističkog vodiča te voditelja poslovnice. U Splitu seminar za turističke vodiče i voditelje poslovnice počinje 07. listopada, a u Zagrebu seminar za turističke vodiče kreće 15. listopada, a za voditelje poslovnice 16. listopada.

Vodiči po položenom općem dijelu ispita mogu odabrati i posebni dio u Zagrebu za: Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Istarsku županiju, Karlovačku i Ličko-senjsku županiju, Primorsko-goransku, Sisačko-moslavačku, te Krapinsko-zagorsku županiju. U Splitu se održava program za četiri dalmatinske županije: Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju.

Praksa kao temelj stjecanja licence

Upisom seminara za turističkog vodiča na Aspiri jamčite sebi kvalitetno zaposlenje u turizmu. Od iskusnih ćete profesionalaca imati priliku naučiti sve tajne prakse. Težište programa leži na poznavanju hrvatske baštine kroz povijest, geografiju, povijest umjetnosti, hrvatski jezik i književnost. Usmjerenost programa na praksu ogleda se i kroz terensku nastavu, gdje će polaznici steći i praktična iskustva vođenja turista.

 

 

Voditelj poslovnice u pravom smislu riječi

Stručni ispit za voditelja poslovnice turističke agencije u Aspiri također se ističe izrazitim fokusom na praktične aspekte suvremenog poslovanja. Uz sadašnje se uvjete poslovanja obrađuju i teme vezane uz skoru implementaciju nove europske direktive o paket aranžmanima u hrvatski pravni sustav. Ključna predavanja izvode eksperti s velikim iskustvom u nastavi i brojim stručnim radovima na temu poslovanja turističkih agencija.

Termini održavanja nastave i polaganja teorijskih dijela oba stručna ispita izrazito su fleksibilno postavljeni. Popodnevni termin cjelokupne nastave prilagođen je zaposlenim kandidatima. Moći ćete birati između većeg broja ispitnih rokova, po jedan tjedno. Priprema i polaganje stručnih ispita idu brzo i učinkovito uz spremne nastavne materijale, te ljubazno osoblje uvijek spremno pomoći ako što zapne.

Vrlo konkurentnu cijenu naglašavaju razne mogućnosti plaćanja: odjednom po sniženoj cijeni, na tri rate, ali i kroz obročnu otplatu do 12 rata. Posebni se popusti nude polagačima oba stručna ispita, kao i prijavljenima iz iste pravne osobe. Upute za prijavu kandidata i više informacija o programu za turističke vodiče naći ćete na https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/turisticki-vodic/, a za voditelje poslovnica na https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/voditelj-turisticke-poslovnice/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:42