StoryEditorOCM
Promo arhivU SPLITSKOJ TRGOVINI 'TRI KANTUNA' PRONAĆI ĆETE PRVOKLASNE BUTELJE

Vina 'Agrolagune' prepoznata su kao vrhunska svjetska klasa

29. kolovoza 2019. - 11:37

Gurmani istančanog nepca, kao i svi poklonici u dobar i kvalitetan zalogaj, ali i vrhunsku kapljicu ne smiju zaobići vrhunsku splitsku gastro destinaciju - trgovinu "Tri kantuna", u kojoj će pronaći čitavo blago "Agrolaguninih" proizvoda.
Tu ćete, među ostalim, pronaći vrhunska vina, nagrađivana od strane struke, u kojima ćete uživati u svakoj prigodi.
Recimo tako da su Vina Laguna osvojila zlatnu medalju od ukupno dvaju zlatnih odličja za vina iz Hrvatske na međunarodnom natjecanju Mundus Vini 2019 – springtasting, održanom krajem veljače u Njemačkoj.
Iskusne ocjenjivače i kušače, među kojima su vrhunski enolozi, vinski analitičari, trgovci vinom, sommelieri, restorateri i vinski novinari, najviše je oduševila Vina Laguna Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2016.
Mundus Vini najveće je svjetsko ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom organizacije OIV (International Organisation of Vine and Wine) koje se održava svake godine u Neustadtu u Njemačkoj. Ove godine prijavljena vina ocjenjivalo je 260 članova žirija iz čak 50 zemalja svijeta. Kušalo se 7200 vina iz 156 svjetskih vinskih regija.
Upravo zbog ovih impozantnih brojki ovo je još jedan veliki uspjeh Vina Laguna na međunarodnom vinskom natjecanju i potvrda da ona pripadaju u sam svjetski vrh po kvaliteti i osebujnom okusu karakterističnom za istarsko podneblje. Za ovaj uspjeh posebno je zaslužan tim enologa na čelu s direktorom proizvodnje i vinarstva Milanom Budinskim koji kontinuirano radi na unapređenju kvalitete Vina Laguna što učestalo dokazuju visoka priznanja na vinskim natjecanjima.
Vina Laguna osvojila su čak šest medalja i na prestižnom Decanteru – Vina Laguna su na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards ocjenjivanju u Londonu osvojila čak šest medalja, među kojima je svakako najznačajnija zlatna medalja za Malvaziju Istarsku Riservu Vižinadu 2015. Srebro je pripalo Riservi LV 2015, dok su se četiri vina okitila brončanom medaljom, a to su Terra Rossa 2016, Rose 2018, Castello Festigia 2016 i Merlot Festigia 2016.
Malvazija Istarska Riserva Vižinada kristalno je čisto vino, zelenkasto-žute boje, karakteristične cvjetno-voćne arome, na agrume, tropsko voće, koštićavo voće, bagremov med, u ustima uglađeno, svježe i puno, trajnijeg voćnog okusa, kompleksno i elegantno. U ovom vinu posebno ćete uživati kada je rashlađeno na 10-12°C, uz predjela od tjestenine ili rižote, predjela s tartufima te uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.
No, tu nije kraj...Vina Laguna Riserva LV 2015 osvojilo je zlatnu medalju i na Les Citadelles du Vin, prestižnom vinskom natjecanju održanom u Bourgu u Francuskoj. Riječ je o još jednom u nizu najviših priznanja na ovom priznatom i svjetski poznatom natjecanju na kojem Vina Laguna sudjeluje već sedmu godinu za redom. Ove godine zlatom su ovjenčana samo dva vina iz Hrvatske. Tako iz godine u godinu na tom renomiranom svjetskom vinskom ogledu potvrđuju svoju kvalitetu i dokazuju da su na svjetskom vinskom tronu zahvaljujući konstantnom trudu i profesionalnom angažmanu cijelog tima stručnjaka Vina Laguna.
Riserva LV 2015 je vino duboke tamne rubinske boje. Krase ga kompleksne voćne arome na tamnu višnju, šljivu, trešnju, slatke začinske note kave i kakaa, balzamične note iz prosušenog grožđa, poput tamjana i egzotičnih začina. U ustima je elegantno, srednje jake strukture, čvrstih tanina, te trajnog voćnog okusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:12