Novosti Promo

Za djecu na splitskoj Onkologiji

Uključite se u humanitarnu akciju 'Zbog jedne ljubavi'

Za djecu na splitskoj Onkologiji

Humanitarna akcija “Zbog jedne ljubavi”, kojoj je cilj prikupiti novčana sredstva potrebna za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split, u organizaciji Lions kluba Split traje i dalje! Organizatori 13.memorijalnog malonogometnog turnira „Krešimir Lozina“ koji će se ovog vikenda, 7.-8.6. 2019. održati na Visokoj u Splitu, odlučili su se, također, uključiti u ovu akciju te će tijekom trajanja ovog turnira prikupljati donacije za Zavod za dječju hemato-onkologiju splitskog KBC-a!

Mališani zaslužuju svu našu pomoć, a do sada je prikupljen iznos od gotovo 60.000,00 kuna od ukupno planiranoga iznosa od 108.000 kuna. Uz najiskreniju zahvalu svima koji su već pomogli Lionsi pozivaju i sve ostale da se do 28. lipnja uključe u projekt i pomognu djeci.

Glavna misija ovog hvalevrijednog projekta je unaprijediti uvjete boravka djece u Zavodu za hemato-onkologiju, te pridonijeti daljnjem uređenju i opremanju Klinike za dječje bolesti, a sve s ciljem promicanja humanizacije bolničkog liječenja.

Klinika za dječje bolesti je ponijela prestižan naslov: “Dječji odjel - prijatelj djece” te je roditeljima omogućen 24-satni boravak uz svoje dijete tijekom trajanja hospitalizacije. Zbog toga je neophodno unaprijediti postojeće uvjete, što zahtjeva dodatno preuređenje i renoviranje  prostorija u Zavodu za hemato-onkologiju, kao i nabavku novog namještaja i opreme.

Radovi će uključivati, između ostalog, zamjenu podova, odnosno postavljanje antistatičkog linoleuma kako bi se spriječile infekcije, uređenje sanitarnih čvorova, osobito u sobama za izolaciju djece, te preuređenje ambulante u kojoj se izvode dijagnostičko - terapijski postupci. 

Sredstva se mogu donirati i direktno na račun IBAN: HR5124840081502011742 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.

Naslovnica Promo