StoryEditorOCM
Promo arhivopuštanje bez dima i buke

'Procaffe' otvorio wine bar

Piše Promo
16. svibnja 2019. - 11:30

U moru sličnih lokala u Splitu ovih je dana zaživio jedan za koji već sad možemo reći da kvalitativno odudara, u pozitivnom smislu, dakako; govorimo o vinskom baru (wine bar) u sklopu kavane "Procaffe" u blizini sportskog društva "Gusar" na Spinutu.
Riječ je o mjestu gdje, dakle, stoluje vino, ali ne stolno nego vrhunsko, i to svakodnevno po izuzetno pristupačnim cijenama u sklopu raznovrsne dnevne ponude.
Ukratko, mjesto je to gdje se možete opustiti bez dima i buke, ali uz čašu finog vina i pokoji zalogaj poput bruschetta s raznoraznim dodacima - od kulena, tartufate i lososa, do nešto uobičajenijih inćuna, rajčica i mozzarelle - preko tartar-bifteka, kobasice od jelenjeg mesa, carpaccia ili jednostavno nekoliko kockica prekrasne talijanske mortadele po preporuci nadležnog chefa Matea Pavića.
Kako saznajemo od voditelja vinskog bara, dugogodišnjeg sommeliera Damira Slavkovića, u ponudi će biti naglasak na stranim vinima, i to iz zanimljivog razloga:
- Iz iskustva znam da naši ljudi vole kušati nešto novo, manje dostupno, a cjenovno čak pristupačnije od domaćeg vrhunskog vina. Zato ćemo ponuditi bogatu paletu talijanskih, portugalskih, španjolskih i drugih vina, među kojima osobno držim da su ona ponajbolja iz - Čilea - upućeno će Slavković, uz napomenu da ipak postoji i domaća vinska lista.
- Vrhunske namirnice također su uglavnom domaće, pršut, nešto sireva i drugo, idealno sljubljivo s raznim vinskim sortama - veli znalac. Za one koji, pak, teže iznimnom luksuzu, tu je najskuplji šampanjac kuće: taittinger comtes rose od 0,75 ili pak nešto drugo što neće drugamo tako lako pronaći.
Sve u svemu, u ambijentu koji odiše luksuzom ali i toplinom, te uz vanjsku terasu za toplije dane koji dolaze, Splićani su napokon dobili mjesto za večernje izlaske kakvo odavno zaslužuju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:31