StoryEditorOCM
Promo arhivAPSOLUTNI POBJEDNIK „SPOJA NASLIJEPO“

Uz kamenicu najbolje se sljubio QUATTRO chardonnay 2018 vinarije Volarević

Piše PROMO
29. travnja 2019. - 15:40

 Šesto izdanje međunarodnog vinskog festivala „Dubrovnik FestiWine“ obilježilo je tradicionalno ocjenjivanje vina koje se najviše „ljubi“ s malostonskom kamenicom  „Blind Date -  In love with Ston oysters“ 

I ove su godine organizatori Dubrovnik FestiWinea stvorili posebno ozračje izvornosti i originalnosti hrvatskoga juga,  u ocjenjivanju vina koje najviše ljubi malostonsku kamenicu. Ocjenjivački sud, sastavljen od 30-ak članova  - sudaca žirija Dubrovnik Festiwine Trophy natjecanja, predstavnika medija, sponzora i prijatelja festivala  -  ocjenjivao je spoj prijavljenih vina s kamenicom, sustavom ocjenjivanja od 1 do 5. Stvoriti najbolju kombinaciju najdraže izvorne delicije i lokalnih vina Dubrovačko-neretvanske županije čiji okus i aroma najbolje ističu sve njezine sofisticiranosti nije bio jednostavan zadatak. Dodatno je ove godine uvedena i kategorija sljubljivanja istih vina s lokalnim mladim i odležanim sirom u ulju OPG-a Mihe Kukuljice, za članove žirija koji nisu ljubitelji kamenica.

Uz svježe kamenice, domaći mladi sir  i sir u ulju posluženo je 12 prijavljenih vina:  3 ružičasta i 9 bijelih, s Korčule, Pelješca, iz Komarne i Konavala.

„Ove smo godine na spoj naslijepo pozvali i sireve, kao klasičnu kombinaciju koju svi vole, tako da imamo čak tri najbolja spoja. Od prijavljenih lokalnih vina iz Dubrovačko – neretvanske županije, apsolutni je pobjednik ocjenjivanja vinarija Volarević s Komarne:   – uz kamenice se najbolje sljubio Quattro 2018, chardonnay Volarević; uz mladi kravlji sir ocjenjivači su odabrali La Chic! rosé by Volarević (od plavca malog), a uz sir u ulju pobijedio je Pošip Syrtis Volarević 2018“ -  rekao je Ivo Ivaniš, vinski novinar, moderator ovog događaja.  

Vinski festival Dubrovnik FestiWine na svoj je put krenuo 2014. godine u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije i razvojne agencije DUNEA. Program i sadržaj festivala osmislila je  agencija „Dubrovnik PartneR“ i uz potporu  vjernih sponzora i partnera producira i razvija „Dubrovnik FestiWine“ šesti put zaredom. Od svog trećeg izdanja festival je iz regionalne prešao u međunarodnu kategoriju te od tada, osim promocije vinske kulture i izvornih sorti Dubrovačko - neretvanske županije, otvorio svoja vrata i sudionicima izvan granica županije. Šesto izdanje donosi brojna zanimljiva zbivanja pa je ovaj tjedan u Dubrovniku rezerviran za uzbudljiva vinska iskustva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:29