StoryEditorOCM
Promo arhivZnate li kako pametno zaštititi imovinu?

Prošle je godine prijavljeno ukupno 10.906 provala

Piše EP
30. travnja 2019. - 11:32

Razmišljate li često o tome koliko je doista sigurna vaša nekretnina? Prošle je godine prijavljeno ukupno 10.906 provala, od kojih 3858 u kuće i stanove te 656 u vikendice. To je službena statistika Ministarstva unutarnjih poslova, koja pokazuje da je lani najviše provala zabilježeno u srpnju i kolovozu, njih čak 1053. Slijedi prosinac s čak 1036 provala i siječanj sa 973. No, i u ostatku godine mjesečno se dogodi između 800 i 870 provala. To znači da ih se dnevno u prosjeku dogodi tridesetak.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su ukupno 704 provale, od čega 167 u obiteljske domove i 21 u vikendice. U izvješću MUP-a ističe se i da su najteže razrješive provale u kuće i stanove te u motorna vozila. To, konkretno, za PU splitsko-dalmatinsku znači da je prošle godine riješeno 38 provala u kuće i stanove i jedna provala u vikendice.

Iako godišnji podaci pokazuju da su provale na razini Hrvatske pale za 9,2 posto u odnosu na 2017. (provale u kioske, trgovine, ugostiteljske objekte…), provale u kuće i stanove u blagom su porastu.

Kako biste bili sigurni da je vaš dom zaštićen od provala, ali i drugih nezgoda poput požara i poplava, ugovorite na vrijeme svoje imovinsko osiguranje.

Polica osiguranja Croatia Imovina omogućuje vam da zaštitite građevinski dio svojeg doma, stvari u kućanstvu ili oboje. To znači da jednom policom možete zaštititi sve građevinske dijelove doma - temelje, podrum, pločice, lift, pa čak i kućicu za psa - i svu imovinu koja se u njemu nalazi: namještaj, odjeću, nakit, umjetnine, osobne dokumente. Uz to, Croatia osiguranje sada nudi i prvu policu pametnog osiguranja imovine. Korisnici koji online ugovore policu osiguranja imovine u trajanju od minimalno pet godina i iznosu od najmanje 84 kune mjesečno, dobivaju Smart Home sustav. Korisnici koji instaliraju Smart Home sustav u svakom trenutku mogu putem mobilne aplikacije provjeriti stanje u svojem domu, i to zahvaljujući senzorima pokreta i klime te onima za dim i curenje vode. Detektiraju li senzori dim, neočekivano kretanje ili curenje vode, odmah ćete primiti obavijest te ćete stići na vrijeme reagirati i tako spriječiti potencijalno veću štetu. Svaki senzor aktivira se već na prvi znak opasnosti od poplave ili požara . Senzor pokreta unutar prostorija, pak, reagira na kretanje u kući dok vas nema te putem mobilne aplikacije efikasno upozorava na pokušaj neovlaštenog ulaska u vaš dom.

Sve informacije o pametnoj polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 ili odmah online izračunajte cijenu police. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:45