StoryEditorOCM
Promo arhivSTUDIJSKO PUTOVANJE

Studenti Aspire na sajamu turizma ITB u Berlinu

Piše PROMO
7. ožujka 2019. - 17:03

Studenti Visoke škole Aspira ovih dana nalaze se na jednom od najpoznatijih svjetskih turističkih sajmova ITB, koji se održava od 07. do 11. ožujka 2019. godine u Berlinu. Riječ je o studijskom putovanju studenta Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu te Gastronomije, koji će se kroz nekoliko dana boravka u Berlinu imati priliku susresti neke od najpoznijih svjetskih stručnjaka iz sektora turizma.

Studenti su se već prvog dana susreli s ministrom turizma RH Garijem Cappellijem i direktorom Glavnog ureda HTZ-a Kristijanom Staničićem te porazgovarali o planovima i pripremama za novu turističku sezonu koja je pred nama. Sudeći prema reakcijama sudionika sajma Hrvatska je jedna od najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bi i dalje zadržati takav status naši predstavnici moraju pratiti trendove i kontinuirano jačati prepoznatljivost na turističkom tržištu.

Odlazak na poznate turističke sajmove samo je jedna od brojnih mogućnosti koje se nude Aspirinim studentima. Osim klasičnih predavanja koja održavaju hrvatski i inozemni stručnjaci, dragocjeno znanje  prikupljaju na studijskim putovanjima i tijekom stručne prakse. Aspira je jedna od rijetkih visokoobrazovnih institucija koja stručnu praksu provodi od prve godine studija i na taj način svoje studente priprema za tržište rada. Nadamo se da će im i ovo studijsko putovanje pomoći da i sami postani nositelji promjena u turizmu i doprinesu poboljšanju turističke ponude u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:19