StoryEditorOCM
Promo arhivProjekt 'Obzor'

Nezaposlenima nudimo nove vještine za nove mogućnosti zapošljavanja u turizmu

18. veljače 2019. - 10:06

Pučko otvoreno učilište "Obzor" u suradnji s partnerima Agencija Han Vrana, F-tours International d.o.o. i H.L. Dvorac d.o.o. na području Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije provodi projekt "Nove vještine – nove mogućnosti".
U sklopu projekta razvijena su četiri suvremena programa osposobljavanja namijenjena nezaposlenim osobama mlađim od 25 i starijim od 54 godine – program osposobljavanja za poslove barmena i sommeliera, dva kuharska – tradicionalna mediteranska kuhinja sa suvremenim odmakom i utjecajem antičke kulture i tradicionalna mediteranska kuhinja s modernim odmakom i utjecajem osmanske kuhinje, te osposobljavanje za conciergea, odnosno recepcijske poslove u hotelima visoke kategorije koji uključuje organizaciju poslovanja poduzeća, marketing u turizmu te poslovnu komunikaciju.
- Nastava počinje 1. ožujka, a prijave su u tijeku. Teorijska nastava će se održati na našem Učilištu na adresi Kopilica 21a u Splitu, dok će se praksa odvijati u objektima naših projektnih partnera. Odabrali smo vrsne predavače i profesionalce koje pripremamo za mentoriranje - doznajemo od Mirke Baničević Čelar, ravnateljice Učilišta "Obzor".
Gdje će se održavati praktična nastava?
- U Heritage hotelu Martinis Marchi na Šolti, Heritage Hotelu Maškovića Han u Pakoštanima, Fabrique Pubu i Terminalu F Splitu. Točna lokacija ovisi o odabranom programu, kao i prebivalištu polaznika jer ćemo svima omogućiti smještaj. Moram spomenuti da će i svi ostali troškovi, poput liječničkog pregleda, izrade sanitarne iskaznice, priručnik, putni troškovi, radna odjeća te svi potrebni materijali biti osigurani - odgovara ravnateljica Baničević Čelar, te dodaje:
- U praktični dio nastave uključili smo i obilazak lokalnih uzgajivača hrane te gastronomske prezentacije. Naglašavam da postoji mogućnost zapošljavanja u spomenutim objektima.
Koji je cilj projekta?
- Opći cilj projekta je pridonijeti zapošljavanju nezaposlenih osoba povećanjem njihove konkurentnosti pohađanjem suvremenih obrazovnih programa u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Osobe koje se prijave na programe koje nudite moraju biti nezaposlene?
- Da, program je namijenjen nezaposlenima, tako da u trenutku upisa trebaju biti nezaposleni, no ako tijekom pohađanja programa stupe u radni odnos, svejedno mogu nastaviti pohađati odabrani program. Ipak je glavni cilj ovog projekta, vrijednog 1.769.028 kuna i financiranog iz Europskog socijalnog fonda, doprinijeti zapošljavanju nezaposlenih, i zato eventualna promjena statusa za vrijeme pohađanja programa neće predstavljati problem - dodaje naša ravnateljica "Obzora".
S obzirom na to da su obrazovni sadržaji koje nudimo u navedenim programima prilagođeni potrebama tržišta rada, ali i samih polaznika, ishod će, nadam se, biti kvalitetan kadar kojemu će stečena znanja i vještine biti od velike koristi prilikom budućih prijava za posao, a postoji mogućnost zaposlenja i u objektima u kojima se odrađuje praktični dio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:44