StoryEditorOCM
Promo arhivSimpoziju Specijalne bolnice Akromion na temu „Naših prvih deset godina“ koji je održan u Splitu

Gotovo 250 liječnika obiteljske medicine, fizijatara i fizioterapeuta sudjelovalo na simpoziju Specijalne bolnice Akromion na temu „Naših prvih deset godina“

Piše PROMO
16. studenog 2018. - 11:13

Ove godine Akromion obilježava 10 godina rada i kroz simpozij cilj je bio prikazati specifičnu problematiku koštano zglobnog sustava i određene specifičnosti liječenja i dostignuća u specijalnoj bolnici tijekom proteklih deset godina.

Gotovo 250 liječnika obiteljske medicine, fizijatara i fizioterapeuta imalo je priliku čuti koja su najnovija postignuća u dijagnostici, liječenju te u terapijskim postupcima, kada govorimo o bolestima i ozljeda koštano-zglobnog sustava. Cilj simpozija Specijalne bolnice Akromion bio je, kolegama u struci, prenijeti novitete te istaknuti važnost stalnog napretka u liječenju, a naglašena je i iznimna važnost razmjene iskustava i znanja.

Predavanja su održali: prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, prof.dr.sc. Nikola Čičak, dr.sc. Denis Tršek, dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr. Damir Starčević, dr. Nenad Medančić, dr. Aida Filipčić, dr. Siniša Šoštarić, dr. Krešimir Oremuš te Martina Žunac, bacc.physiot.

Govorilo se o dijagnostici i liječenju bolnog ramena, o ugradnji umjetnog meniska, kako liječiti oštećenu hrskavicu koljena i o ugradnji endoproteze koljena, o ugradnji proteze kuka, o deformacijama stopala,  kako vratiti pokret lakta i ručnog zgloba, o dnevnoj kirurgiji, kako sačuvati krv kod velikih operativnih zahvata, a govorilo se i pripravcima krvne plazme i matičnim stanicama.

Prof.dr.sc Nikola Čičak, specijalist ortoped, tijekom svojeg predavanja, govorio je o bolnom ramenu i o njegovom liječenju te o ugradnji umjetnog zgloba kuka, koje je jedno od najvećih dostignuća u suvremenoj medicini.

Prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, specijalist ortoped, u svom izlaganju govorio je o tome kako liječiti oštećenu hrskavicu koljena te kada je vrijeme za ugradnju endoproteze.

U svom predavanju dr.sc. Denis Tršek, specijalist ortoped, govorio je o jednoj od najčešćih ozljeda koljena,  puknuću meniska, odnosno o odstranjenju dijela meniska i o ugradnji umjetnog meniska.

Dr.sc. Hrvoje Klobučar, specijalist ortoped, okupljenima je prikazao koje su najčešće deformacijama stopala te o njihovom liječenju.

Puno primjera iz prakse i razmjena iskustava, pitanja i odgovori potvrdili su da ovakav simpozij doprinosi kvalitetnom liječenju pacijenata. Veliki interes posjetitelja, potvrda je timu Specijalne bolnice Akromion da nastavi sa svojim predanim radom i praćenjem najnovijih zbivanja i dostignuća u suvremenoj medicini.

Bolnica u Krapinskim Toplicama

Ljudevita Gaja 2, Krapinske Toplice

049 587 487

Ambulanta u Splitu

Splitska kuća zdravlja

Kranjčevićeva 45, Split

021 252 255

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:51