StoryEditorOCM

Zašto su krediti za refinanciranje uvijek dobra ideja

Piše PROMO
16. listopada 2018. - 16:53

Zašto su krediti za refinanciranje uvijek dobra ideja

Drugim riječima, možete uzeti novi kredit i njime pokriti sve prethodne dugove. Ušteda nastaje jer su kamate i naknade mnogo jeftinije za jedan veliki kredit, nego za nekoliko manjih kredita.

Pronalaženje usluge refinanciranja nepovoljnih kredita je jednostavan proces, s obzirom da je tržište puno različitih ponuda. Međutim, usporedba desetaka web stranica zajmodavaca je nepraktičan i dugotrajan posao.

Platforma gdje se krediti mogu usporediti će vam uvelike pomoći u tome. Matchbanker je jedna od vodećih europskih platformi za usporedbu kredita koja tisućama ljudi svakodnevno omogućava dolazak do novca. Odabirom željene kategorije kredita, dobit ćete brz pristup detaljnom popisu ponuda kojeg možete prilagoditi vašim potrebama. Uloga Matchbankera je biti vaš osobni stručnjak za financije, a sada ćemo vam ukratko reći o prednostima kombiniranja kredita i povezanih rizika.

Bolja kontrola nad financijama

Kombiniranje kredita u jedan pojednostavljuje vaš život. Realno, ukoliko imate više kredita kod različitih zajmodavaca, praćenje svih plaćanja i kamata može biti vrlo teško. Osim toga, nema smisla plaćati naknade i troškove za svaki kredit. Kombiniranjem vaših kredita u jedan veći, plaćat ćete iste naknade i troškove samo jednom.

Imajte na umu da čak i ako ne želite posuditi svotu dovoljno veliku za pokrivanje svih vaših kredita, pokušajte kombinirati barem najmanje i najskuplje kredite. Čak i to može olakšati vraćanje vaših kredita i pomoći vam u borbi s dugovima.

Što duže otplaćujete kredit, šanse za povećanjem kamatne stope i naknada su veće. Nemojte dopustiti da se takvo nešto dogodi i na vrijeme otplatite vaše dugove povoljnijim kreditom za refinanciranje.

Najbitnija stvar koju trebate imati na umu kada uzimate kredit za refinanciranje je planiranje njegove otplate. Planirajte unaprijed otplatu novog kredita i smatrajte ovo novim početkom! Uživajte u vašim povoljnijim uvjetima i nižim troškovima, no ne zaboravite biti odgovorni pri otplaćivanju.

Na što treba obratiti pozornost prije podizanja kredita

Kako biste osigurali uštedu, koja je glavni razlog razmatranja kredita za refinanciranje, morate odabrati kredit s povoljnim uvjetima. No problem nastaje kada se svaka kreditna ponuda reklamira kao najbolja, najpovoljnija i najpraktičnija. Ovo stvara veliku zbunjenost među zaduženim građanima, tako da mnogi ponovno završe sa skupim kreditom.

Kako biste to izbjegli, bitno je obratiti pozornost barem na sljedeće faktore:

●     Efektivna kamatna stopa - obično predstavlja pravu cijenu kredita, s uključenim troškovima i naknadama. Što je niža, to je kredit povoljniji. Ovo vrijedi, naravno, jedino u slučaju ako je efektivna kamatna stopa fiksna.

●     Rok otplate - broj mjeseci ili godina otplaćivanja kredita. Obično dobivate povoljnije uvjete s duljim rokovima otplate, ali iznos kojeg u konačnici vraćate biva znatno veći.

●     Dodatni troškovi i naknade - neki krediti uopće nemaju dodatnih troškova, no to svakako provjerite s vašim zajmodavcem prije potpisivanja. Informirajte se kolike su naknade u slučaju da želite otplatiti vaš dug prije isteka roka otplate, ili da želite uzeti manju pauzu od kredita.

Ukoliko vam ovo sve zvuči komplicirano, ne očajavajte. Na stranici Matchbanker.hr nalaze se najpovoljniji online krediti na hrvatskom tržištu koje možete besplatno usporediti i pametno odlučiti.

Pronaći ćete pregledan popis ponuda koje odgovaraju vašim potrebama i sve njihove uvjete na jednom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:40