StoryEditorOCM
Promo arhivVELIČANSTVENI LEONARDO

Unikatna monografija o Leonardu da Vinciju – jednom od najvećih genija svih vremena

Piše PROMO
31. svibnja 2018. - 14:39

U studenome ove godine iz tiska izlazi luksuzna monografija Veličanstveni Leonardo, vrhunsko knjižno remek-djelo o Leonardu da Vinciju, po mnogima najvećem geniju čovječanstva. Autori knjige su Alessandro Vezzosi, direktor Leonardova muzeja u umjetnikovu rodnom mjestu Vinci, te povjesničarka Agnese Sabato, oboje svjetski priznati poznavatelji Leonardova života i djela. Riječ je o dosad najcjelovitijem i najraskošnijem prikazu Leonardova života i djela.
Naklada knjige strogo je ograničena na 200 numeriranih primjeraka, koliko će ih biti tiskano na hrvatskom jeziku. Svaki će primjerak biti izrađen jednakim postupkom kao i prije 500 godina te po najvišim standardima kvalitete, dok će 16 stranica biti tiskano na najfinijem pergamentu, na kakvome je pisao i crtao i sâm Leonardo. Knjiga će biti tiskana u Perugii te ručno obrađena i uvezana u knjigovežnici u Concorezzu. Ovitak će biti ručno izrađen od najfinije kozje kože, koja će biti obrađena prirodnim postupkom i bez bojanja, te će zato svaki primjerak biti unikatan.
U monografiji će biti predstavljena sva Leonardova remek-djela – slike, studije i skice – iz znamenitih galerija, muzeja i zbirki širom svijeta, kao i djela iz zbirki koje inače nisu dostupne široj javnosti. Knjiga donosi i rezultate najnovijih znanstvenih istraživanja do kojih su znanstvenici došli pomoću najsuvremenijih metoda i analiza. U knjizi će također biti prikazani i svi Leonardovi strojevi i mehanizmi, od kojih su mnogi još i danas izvor inspiracije inženjerima.
Ovo prestižno izdanje velikog formata (31 x 40 cm) imat će 406 stranica, a doći će sa zaštitnim ovitkom izrađenim po mjeri knjige i posebnim rukavicama. Zajedno s knjigom svaki kupac dobiva reprodukciju remek-djela Mona Lisa (u mjerilu 1:1) i Posljednja večera (u mjerilu 1:8), kovanicu iskovanu u Firenci na stroju koji je dizajnirao Leonardo, te numeriranu reprodukciju crteža Portret mlade zaručnice (u mjerilu 1:1), izrađenu u umjetničkom ateljeu u Bologni. Ovaj je crtež dosad bio nedostupan široj javnosti i tek je nedavno pripisan Leonardu.
Držati u rukama knjigu Veličanstveni Leonardo, čitati je i gledati predivne reprodukcije bit će poseban doživljaj, pogotovo stoga što ova unikatna monografija predstavlja neprocjenjivu duhovnu, umjetničku i znanstvenu baštinu genija koji je obilježio povijest, a čiji utjecaj traje do danas. Više informacija o ovom jedinstvenom izdavačkom projektu monografiji doznajte na internetskim stranicama Mozaik knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:40