StoryEditorOCM
Promo arhivVIKEND RESTORANA

Podijelite 'kissing špagete', a za kraj večeri uživajte u 'ljubavnim palačinkama'

8. veljače 2018. - 14:57

Manifestacija "Vikend restorana", koja se provodi na inicijativu "Slobodne Dalmacije" od 9. do 11. veljače u osam splitskih restorana, glavna je priča u gradu podno Marjana ususret Valentinovu. Zašto? Pa zato što svoju bolju polovicu u povodu skorašnjeg Dana zaljubljenih možete odvesti na vrhunsku večeru ili ručak u jedan od renomiranih restorana a da pritom ne morate razbijati glavu koliko će vas koštati.

Cijene se već znaju, a i meniji. Jučer smo vam predstavili tri restorana i njihovu ponudu, a danas su na redu još tri: "Re di Mare", "Terminal F" i "Conlemani". U navedenim ugostiteljskim objektima možete uživati u biranim jelima, a pritom sve to platiti puno manje nego inače. Dakle, zaljubljenicima u gastronomiju, večeru ili ručak u tri slijeda osmislit će talentirani chefovi poznatih splitskih kuhinja i na taj način vam približiti svoje kulinarsko umijeće.

Svakako posjetite "Terminal F", koji će vas oduševiti svojom gastroponudom i priuštiti prvoklasni užitak za vaše nepce.
– Za samo Valentinovo nudimo "gastro-date" u Veroni, kod Romea i Julije. Nastupa Michele Rowsel, a tu je i "selfie mirror" te će svaki gost dobiti polaroidnu fotografiju kao uspomenu. Talijanski meni košta 150 kuna po osobi, a podrazumijeva večeru u tri slijeda s koktelom. Zanimljivo je što se meni dijeli: "kissing špageti" koji završavaju poljupcem te pizza na srce – polovica ide djevojci, a druga polovica dečku – objasnila je Marita Kučunić iz restorana "Terminal F", dodajući kako nude i posebne "Valentine koktele".

– Pozivamo sve one koji se još nisu zaljubili da dođu ovaj vikend, nakon večere u "Terminalu", na "Mix and match party" u "Fabrique pubu", kako bi možda pronašli svoju bolju polovicu za Valentinovo – poziva Kačunić.

Restoran "Conlemani" nudi, pak, specijalitete talijanske kuhinje pripremljene na moderan i inovativan način. Tako možete kušati talijanske klasike u novom ruhu, pizze svjetske klase, neodoljivu pastu, zapanjujuće antipaste i dolce u paru s nekim od najboljih talijanskih vina. Za "Vikend restorana" nude, pak, poseban jelovnik u tri slijeda koji najbolje pokazuje raznolikost i širinu talijanske kuhinje. Gostima nude i čašu vina te "petit fours", čaj ili kavu.

Ako tražite izolirano i romantično mjesto s prostranom terasom i umirujućim pogledom na more, za vas je restoran "Re di Mare", "usidren" u podnožju Marjana, u najstarijoj splitskoj marini. Poznati gastrokutak koji postoji već trideset godina zaljubljenima nudi vege, mesni i riblji meni. Juha od batata, punjeni ravioli u umaku od tartufa, zapečene punjene gljive, punjena piletina u umaku od kadulje, riblja pašteta i čips od kozica, njoki od dimljenog lososa, nougat torta..., samo je dio ukusnih jela s popisa koji će zasigurno zadovoljiti i najfinija nepca.


'CONLEMANI' - rezervacije na 500 240

Predjelo:

– punjene masline, grissini s pršutom, bruschette s rajčicama i bosiljkom, pečena paprika, zapečeni kruh s češnjakom, pohani sir pecorino poslužen s umacima

Glavno jelo:

– tanko rezana govedina s grilanim povrćem, pečenim krumpirom, listićima tartufa i parmezanom

Desert:

– zabaglione od naranče s karameliziranom zelenom jabukom

Dodatno:

– čaša vina, petit fours uz čaj ili kavu

Cijena:

119 kn po osobi


RESTORAN 'RE DI MARE' - rezervacije na 095 725 5555

VEGE MENI

– juha od batata
– punjeni ravioli u umaku od tartufa
– semifredo
Cijena:
99 kn po osobi

MESNI MENI

– zapečene punjene gljive
– punjena piletina u umaku od kadulje
– rafaelo torta
Cijena:
109 kn po osobi

RIBLJI MENI

– riblja pašteta i čips od kozica
– njoki od dimljenog lososa
– nougat torta
Cijena:
119 kn po osobi


'TERMINAL F' - rezervacije na 097 7996 569

MENI 1

Predjelo:


– nachos chips s bijelim i crvenim umakom, rajčicama i krastavcima

Glavno jelo:

– Valentine pizza capriciosa u obliku srca

Desert:

– "ljubavne palačinke" s nutelom

Cijena:
119 kn po osobi

MENI 2

Predjelo:


– Mac + cheese (zapečeni makaroni sa sirom)

Glavno jelo:

– Taco love triangle (selekcija tacosa od piletine, svinjetine i junetine)

Desert:
– "ljubavne palačinke" s vanilijom i šumskim voćem

Cijena:
119 kn po osobi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:11