StoryEditorOCM
Promo arhivŠto s novcem nakon završetka turističke sezone?

Zlatne poluge i zlatne kovanice vrijede zauvijek

Piše PR
2. listopada 2017. - 10:00

Nakon odlične turističke sezone, mnogi Dalmatinci na sigurnom čuvaju pošteno zarađene devize. Neki to čine u banci, drugi u čarapama ili ispod madraca. No, jesu li ti načini pohrane likvidnih sredstava doista sigurni?

Ako svoj novac držite u banci, vjerojatno znate da su kamate na oročenu štednju iznimno su niske. Uz to, odnedavno se na njih u Hrvatskoj plaća i porez. Ne treba ni govoriti o tome da bi vam, u slučaju propasti banke u kojoj držite novac, vaša ušteđevina također u dobroj mjeri mogla propasti.

Čak i ako svoje eure čuvate izvan bankarskog sustava, ne može se reći da su oni potpuno sigurni.

Europski novac više nema ugled kakav je nekada imala čvrsta njemačka marka. Euro, doduše, jeste službena njemačka valuta, ali je on i valuta Grčke, Portugala, Španjolske i Italije. A može se reći da je euro kao valuta onoliko jak koliko je jaka njezina najslabija karika.

Nadalje, u europskim se financijskim krugovima sve više govori o tome da će se najveće eurske novčanice, one od 500 eura, povući iz optjecaja. Ako ih imate skrivene kod kuće, one bi time postale potpuno bezvrijedne.

Postoji li išta bolje?

Budući da se štediše teško mogu osloniti na papirnate valute kao na pouzdano sredstvo pohrane vrijednosti na duže staze, postoji li išta bolje? Nešto kompaktno, likvidno i prepoznatljivo diljem svijeta, nešto na što ne treba plaćati porez na štednju, a niti bilo koji drugi porez?

Odgovor na to pitanje je: i te kako postoji! Riječ je o zlatu u formi zlatnih poluga i zlatnih kovanica.

To sredstvo ima više tisuća godina staru tradiciju i besprijekornu reputaciju. Njime su svoje bogatstvo štitili (a i još uvijek štite) kraljevi, carevi i bogati industrijalci. To je sredstvo izdržalo svaki test vremena, svaki rat, svaku bolest i svaku društvenu katastrofu.

U skladu sa smjernicama Europske Unije, na kupnju zlatnih poluga i zlatnih kovanica ne plaća se nikakav porez, dakle ni porez na dodanu vrijednost.

Monetarno zlato proizvode najuglednije svjetske kovnice plemenitih metala, koje su pod strogom kontrolom Londonske burze plemenitih kovina. Ukoliko zadovolje visoke kriterije, Londonska burza izdaje im tzv. certifikat "Good delivery" kojim se dokazuje besprijekoran ugled kovnice.

Zlatne poluge i zlatnici mogu se u svakom trenutku pretvoriti u bilo koju drugu svjetsku valutu po tečaju koji se formira na svjetskom tržištu. A razlika između kupovne i prodajne cijene otprilike je usporediva s razlikom između kupovnog i prodajnog tečaja eura i kune, ili dolara i kune, ili švicarskog franka i kune itd.

Prodaja zlatnih poluga po najvišim europskim standardima

Tvrtka Tetragram projekt iz Zagreba, putem brenda "Plemenit", svojim klijentima nudi kupnju i prodaju monetarnog zlata u formi zlatnih poluga i zlatnih kovanica u skladu s najvišim europskim standardima i po vrhunskoj cijeni! Više informacija o našoj ponudi možete pronaći na internetskoj adresi www.plemenit.hr.

U suradnji s vodećim europskim koncernom za proizvodnju monetarnoga zlata "Heraeus" sa sjedištem u Saveznoj Republici Njemačkoj, Tetragram nudi monetarne zlatne poluge veličina od 1 do 1000 grama. Poluge prilikom kupnje dolaze s kovničkim certifikatom, te certifikatom o autentičnosti "Plemenit".

Cjelokupnu ponudu monetarnog zlata svojim kupcima nudimo ne samo uz besprijekornu kvalitetu, nego i po vrhunskim cijenama, usporedivim s cijenama u Švicarskoj, Njemačkoj ili Austriji!

Javite se tvrtki Tetragram još danas i raspitajte se o mogućnostima kupnje zlatnih poluga i zlatnih kovanica. Broj telefona je 01/236-5857, a radno vrijeme radnim danom od 9 do 17 sati. Tvrtka Tetragram redovito obavlja isporuke na području Dalmacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:28