Novosti Hrvatska

Božidar Kalmeta: Da je netko znao što Polančec radi, prijavio bi ga

Gostujući u Intervjuu tjedna, emisji RTL televizije, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta izjavio je kako zasigurno nitko nije znao za poslove bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

- Da je tko znao, prije bi javio. Zasigurno nitko nije znao - kazao je Kalmeta te komentirao da mu je bilo neobično gledati bivšeg kolegu kako u lisicama dolazi na sud, no potom je dodao kako "institucije ove zemlje moraju raditi svoj posao“. 

Ministar nije želio nagađati je li glavna meta Polančecova uhićenja bivši premijer Ivo Sanader, a izbjegao je i odgovor na pitanje smatra li da je Polančec kriv za ono zašto ga se tereti.

Prema Kalmetinom mišljenju, predsjedništvo HDZ-a nije imalo dvostruke kriterije u slučajevima Polančeca - kojega je odmah nakon uhićenja suspendiralo sa svih stranačkih dužnosti - i  Berislava Rončevića. 

- Predsjedništvo je tako odlučilo jer je Polančec izabrani član predsjedništva stranke, dok je Rončević samo član stranke i ništa više - objasnio je.

Na upit novinara odbacio je navode da on najmoćnija osoba u HDZ-u te da Jadranka Kosor nema snage riješiti ga se.

 - To nije istina, ja sam vrlo odgovoran čovjek ne bi me trebalo nagovarati da podnesem ostavku kad bih ja bio za nešto kriv - kazao je ministar.

psd, foto: cropix 

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last