Novosti Hrvatska

Pilsel odlazi iz Josipovićevog ureda zbog novinarstva, Kajin mu odgovorio: "Gazda će čistiti"

/ Glavni analitičar u Uredu predsjednika Drago Pilsel napušta tu dužnost jer je izrazio želju da se u budućnosti bavi novinarstvom - izvijestili su oko 13 sati iz Ureda predsjednika.

Drago Pilsel: Kolumnisti, kurvini sinovi

U priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Ureda Danja Šilović Karić, još se jednom navodi kako su stajališta koja je Pilsel iznosio u svojim javnim nastupima njegova osobna stajališta te da ne odražavaju stavove Ureda predsjednika, kao što opetovano naglašavaju da Pilsel nije bio imenovan za savjetnika predsjednika.

Koji sat prije nego što je s Pantovčaka stigla vijest o smjeni Pilsela u Saboru ga je prozvao i Damir Kajin koji je reagirao na uvrede predsjednikovog analitičara u kolumni koju je objavio nezavisni pulski portal "Regional Express", a u kojoj je, osim kolumnista, Pilsel spominjao i Kajina.

Pilsel je neke kolumniste nazvao 'kopiladi i idiotima', a IDS-ovca posprdno pozvao da mu plati čišćenje hlača jer se 'usrao' zbog njegovih istupa.

 - Nemam ništa protiv toga da platim čišćenje Pilselovih hlača, ali kako je krenulo, umjesto da ja njemu platim čišćenje, njegov gazda na Pantovčaku morat će mu početi kupovati pelene koliko je do sad uneredio Ured - reagirao je zastupnik Damir Kajin.

 - Predsjednik može birati koga god hoće za svoje savjetnike i suradnike, ali mora odgovarati za njihove postupke, posebno ako se isti rugaju i prijete – ocijenio je Kajin te na konferenciji za novinare u Saboru izrazio uvjerenje da predsjednik Ivo Josipović ne stoji iza Pilselove kolumne.

 – Čini mi se da Josipovića treba zaštiti od njegovih savjetnika-suradnika da vrag ne bi uzeo šalu jer ako je Pilsel glavni analitičar predsjednika Republike, onda ovdje nije riječ o osebujnom stilu jednog suradnika, nego nagovještaj politike koja nas može i te kako kompromitirati – zaključio je Kajin.

A. B. Krile

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last