Novosti Hrvatska

Jandroković zbog krize morao spustiti cijenu kuće za 45 tisuća eura

Da čak ni hrvatski ministri nisu iznad utjecaja aktualne ekonomske krize, potvrđuje nedavna prodaja obiteljske kuće Gordana Jandrokovića (HDZ), ministra vanjskih poslova.

Naime, Jandroković je svoju obiteljsku kuću u bjelovarskom prigradskom naselju Zvijerci od 200 četvornih metara prodao za 105 tisuća eura, iako ju je, kada se činilo da Hrvatska nije u banani, cijenio 150 tisuća eura, a istu vrijednost naveo je i u imovinskog kartici.

- Što da vam kažem, kriza je - kratko nam je komentirao Jandroković, koji je potvrdio kako je kuću prodao za 105 tisuća eura.

Kupci su, doznajemo, garešnički liječnik i njegova supruga učiteljica. Gordan Jandroković danas živi u kući od 150 četvornih metara u Ružičnjaku, elitnom dijelu Zagreba. Osim što je ministar vanjskih poslova, Jandroković je ujedno i čovjek od najvećeg povjerenja Jadranke Kosor, predsjednice HDZ-a, koja ga je imenovala HDZ-ovim povjerenikom za Zagreb.

To je pak potaknulo špekulacije da je Jandroković vrlo izgledan HDZ-ov kandidat za budućega zagrebačkog gradonačelnika. Možda upravo zbog velikih obveza u Zagrebu ministar Jandroković, barem u ovome trenutku, ne namjerava kupovati novu nekretninu u Bjelovaru.

Igor Kokoruš / BjElovarski list
FOTO: LEON HRIBLJAN /Bjelovarski list/ Cropix
Naslovnica Hrvatska