Novosti Hrvatska

BRANKO BAČIĆ O NASTAVKU RADOVA U OVOJ GODINI

Dalmatina: pola milijarde za dionicu do Ploča

BRANKO BAČIĆ O NASTAVKU RADOVA U OVOJ GODINI

Radovi na autocesti prema Dubrovniku neće se zaustavljati, nego nastaviti punim intenzitetom, čemu je jamac sama Vlada. Stoga će se ove godine od planiranih ukupno 1,36 milijardi kuna za državne autoceste u 21 kilometar dugu dionicu Ravča-Ploče uložiti 520 milijuna kuna, a za dovršetak dokumentacije za gradnju dionice Osojnik-Doli još deset milijuna kuna - rekao je saborski zastupnik Branko Bačić novinarima nakon sastanka u palači Ranjina s dubrovačko- neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i novim predsjednikom Uprave “Hrvatskih cesta” Jakovom Krešićem, gradonačelnikom Ploča te načelnicima Trpnja, Orebića i Konavala.

Na sastanku se razgovaralo o ulaganjima u ceste na području Županije u ovoj godini, te je istaknuto uvjerenje da će se dionica do Vrgorca dovršiti do sezone 2011., a dionica do Ploča do sezone 2012. Novinari su doznali da se nastavak autoceste prema Dubrovniku planira u dvije dionice: Ploče-čvor Pelješac te Osojnik-Doli.

- “Hrvatske ceste” će ove godine u najjužnijoj županiji uložiti 200 milijuna kuna, od kojih se 100 ulaže u nastavak gradnje mosta Pelješac. Za 16 kilometara dugu dionicu državne ceste od Čilipa do Debelog brijega radovi počinju u jesen, a u njih će se uložiti oko 60 milijuna kuna. Do početka nove turističke sezone planiramo obnoviti dionicu ceste preko Korčule Dubova-Kapija i prvu fazu radova na obilaznici Trpnja. S drugom fazom obilaznice nastavljamo u jesen, a dio sredstava namijenjen je izradi projektne dokumentacije za gradnju obilaznice Orebić - rekao je novinarima predsjednik Uprave “Hrvatskih cesta” Krešić, koji je najavio i izradu dokumentacije za gradnju brze ceste od Dubrovnika do Čilipa.

Ahmet KALAJDŽIĆ / EPEHA

Naslovnica Hrvatska