Novosti Hrvatska

Veleposlanik Fadaifard uručio pozivnicu hrvatskom ministru vanjskih poslova

Jandroković pozvan na skup nesvrstanih u Teheranu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković razgovarao je u srijedu s iranskim veleposlanikom Mohammadom Hassanom Fadaifardom od kojega je primio službeni poziv za sudjelovanje na ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstanih.

Veleposlanik Islamske Republike Iran uručio je Jandrokoviću službeni poziv za sudjelovanje na ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstani, koja će se u srpnju ove godine održati u Teheranu, piše u priopćenju ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Sugovornici su se suglasili da su odnosi dviju zemalja dobri i ocijenili da bi gospodarsku suradnju valjalo unaprijediti kako bi pratila postignutu razinu bilateralnih odnosa.

Pojedine hrvatske tvrtke već dulje vrijeme prisutne su i posluju na području Irana, istaknuli su Jandroković i Fadaifard.

U pogledu svekolike suradnje veleposlanik Fadaifard napomenuo je kako iranska strana nastoji poticati suradnju i na razini regija i gradova.

Veleposlanik Fadaifard predstavio je ministru Jandrokoviću svoje poglede na slučaj iranskog nuklearnog programa predloživši rješenje tog pitanja kroz paket mjera na temelju suvereniteta, međusobnog poštivanja i pravednosti, te je izrazio namjeru da se isto prezentira i glavnom tajniku Ujedinjenih naroda.

(H)

Naslovnica Hrvatska