Novosti Hrvatska

PUŠE MU ZA VRAT Media Metar: Bandić bez BiH - 45%, Josipović - 55%

Nezavisni kandidat Milan Bandić u posljednjem je tjednu predsjedničke kampanje smanjio prednost Ive Josipovića i sada za njim zaostaje za nešto više od 10 posto glasova, pokazalo je novo istraživanje koje je od 2. do 4. siječnja proveo nezavisni istraživački centar Media Metar, piše HRT.

Prema toj anketi Josipović bi osvojio 55,2%, a Milan Bandić 44,8% glasova, no u anketi nisu sudjelovali ispitanici i Bosne i Hercegovine.

Centar je telefonski pokušao ispitati 4736 osoba. Sudjelovanje je odbilo 1976 osoba ili 36,7% svih kontaktiranih. Kako greška mjerenja iznosi +/- 2,4 postotna boda na razini vjerojatnosti od 95%, da su se izbori održali jučer Josipović bi pobijedio.

Od onih koji su odgovorili na pitanja na izbore će najvjerojatnije izaći 59,6% birača, dok ih je neodlučno 12,7%.

Anketa Promocije Plus: Josipoviću 54,5%, Bandiću 37,1%

Prema anketi agencije Promocije plus, koja je provedena 4. siječnja na uzorku od 800 ispitanika, kandidat SDP-a Ivo Josipović vodi s 54,5 posto birača, a za Milana Bandića glasalo bi 37,1 posto birača.

Još uvijek je neodlučno 8,4 posto glasača.

Ivo Josipović je u prednosti u svih šest regija. Značajniju prednost SDP-ov kandidat ima u Zagrebačkoj regiji, Hrvatskom primorju i Istri, te Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok nešto manju prednost bilježi u Slavoniji, Dalmaciji i Središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj.

Prema istoj anketi, glasači Andrije Hebranga, Miroslava Tuđmana i Josipa Jurčevića izrazitije naginju prema Milanu Bandiću.

Glasači Vesne Pusić i Damira Kajina znatno češće u drugom krugu biraju Ivu Josipovića.

Biračko tijelo Nadana Vidoševića češće bira Ivu Josipovića dok je biračko tijelo Dragana Primorca i Vesne Škare Ožbolt blago nagnuto na stranu Milana Bandića.

(jl)
arhiv cropix

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 19FirstPrevious[1]2345678910Last