Novosti Hrvatska

Bozanić primio Bandića: Kaptol odabrao kandidata?

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u subotu u Nadbiskupskom dvoru zagrebačkog gradonačelnika i nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića, na zamolbu tog predsjedničkog kandidata, šturo je priopćio Ured za odnose s javnoću Zagrebačke nadbiskupije.

Kako se doznaje na Kaptolu, susret kardinala Bozanića i kandidata Bandića bio je dogovoren ranije jer su hrvatski biskupi i kardinal Bozanić primali sve predsjedničke kandidate koji su izrazili želju da se susretnu s njima.

Nakon sastanka je Bandić za Hinu izjavio kako mu je ovo "jedan od dragih susreta s kardinalom Bozanićem" te da su se u razgovoru dotaknuli svih tema važnih za Zagreb i Hrvatsku.

"Uvijek sam zadovoljan kad se nađem s našim hrvatskim duhovnim pastirom kako bismo razmijenili iskustva o teškoćama aktualnog trenutka u zemlji, a teme o kojima smo razgovarali u interesu su boljeg sutra za Hrvatsku", izjavio je Bandić.

"Hrvatska je u dubokoj moralnoj, političkoj i gospodarskoj krizi pa i ovaj sastanak koji je trajao gotovo dva sata nije bio dugačak s obzirom na to da je pred nama puno problema koje moramo riješiti", rekao je.

Kardinal Bozanić Bandiću je poklonio svoju knjigu "Čovjek, crkva i domovina". Izrazivši zadovoljstvo tim darom Bandić je rekao kako je upravo to njegovo životno geslo, odnosno: "bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje".

(H)
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 7FirstPrevious[1]234567Last