Novosti Hrvatska

blokirane bačvice policija spriječila dogovoreni rat osmoškolaca

Učenik pretučen u kvartovskom sukobu

blokirane bačvice policija spriječila dogovoreni rat osmoškolaca

Mladić je dobio više udaraca u prsa, tijelo i nos
Osmorica mladića su u petak oko 21 sat, u Smiljanićevoj ulici na splitskom Bolu, fizički napala 14-godišnjaka koji je prolazio ulicom.

Cipelarenje

Mladići su svoju žrtvu bacili na pod te ga više puta udarili nogama i rukama po glavi i tijelu, a zatim su pobjegli. Maloljetnik je zadobio udarce u prsa, lice te u nos - srećom bez pomaka. U KBC-u su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

- Nakon povratka iz škole moj sin se sa Brodarice preko Bola uputio na Sućidar, gdje smo ranije živjeli. Na njega je naišla skupina mladića iz škole na Bolu. Napali su ga govoreći mu “ti si sa Sućidra” i počeli su ga tući. Tada je tu prolazio gospodin koji ga je obranio, no nakon što je otišao, oni su ga nastavili udarati – ispričala je majka 14-godišnjaka.

- Bio je sam i dok su ga tukli nije pružao otpor. Radi se o mirnom i dobrom djetetu koje se nikada ne suprotstavlja. Samo se skvrčio i primao udarce - kazala nam je naša sugovornica.

Tada je, kako je dodala, jedan od mladića iz grupe stao u obranu njezina sina govoreći im kako je on dobar i da ne pripada skupini s kojom imaju obračune. Zatim je, da mu pomogne, otišao po led u obližnji kafić.

- Gadno su ga natukli i mogli su mu tako i oko izbiti. Kada se vratio kući, bio je sav modar. Kako sam shvatila što su mi djeca ispričala, razlog napada je što se pojedini mladi s područja Bola tuku s onima sa Sućidra - istaknula je majka.

Naime, samo dva sata ranije veća se grupa osnovnoškolaca s Bola kretala prema Bačvicama. Može se pretpostaviti da se radilo o odlasku na organiziranu tučnjavu učenika s Bola, Sućidra i Pojišana.

Nedugo potom su MUP-ovci s dvije “marice” i dva policijska automobila blokirali park pokraj škole na Bačvicama u kojem su bile skupine mladih ljudi. Po izjavama očevidaca, policija je bila prisiljena neke od mladića pretražiti kako bi se utvrdilo imaju li “sredstva za borbu”.

Tanja Gattin Zebić

Naslovnica Hrvatska