Novosti Hrvatska

izbačen iz stranke

Bandić u ranu zoru dopješačio na Sljeme i objavio kandidaturu: Milanović je od onih koji nisu ništa napravili, a sve znaju

izbačen iz stranke

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je jutros s vrha Medvednice kandidaturu za predsjednika države ocijenivši da je vrijeme da Hrvatska, nakon oca domovine i građanina predsjednika, dobije hrvatskog predsjednika koji će biti predsjednik svim građanima.

Bandić je svoju odluku priopćio na konferenciji za novinare jutros u sedam sati u Tomislavovom domu na Sljemenu u društvu supruge i kćeri te brojnih suradnika, pošto je na vrh zagrebačke gore stigao pješice.

"Kandidiram se za predsjednika države jer svoje desetogodišnje iskustvo, znanje i energiju koju sam pokazao u borbi za Zagreb želim staviti na raspolaganje cijeloj Hrvatskoj", kazao je Bandić.

Dodao je da odgovornu dužnost predsjednika države želi preuzeti "lišen stranačkih okova i slobodan kao feniks".

Svoju kampanju započet će 12. studenoga u Iloku, odakle će u 35-dnevnoj turneji obići cijelu Hrvatsku i razgovarati s građanima.

Komentirajući svoj odnos sa SDP-om i predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem, od kojega je jučer zatražio da mu na 90 dana zaledi članstvo u stanci, Bandić je rekao kako se njega ne može izbaciti iz stranke koju je stvarao.

"Mene se ne može izbaciti iz SDP-a jer sam stvarao socijaldemokraciju u Hrvatskoj u najteže vrijeme. Oni koji me žele izbaciti stranci su se priključili u predvečerje i nakon izbora 2000.", kazao je Bandić i ponovio kako on živi socijaldemokraciju te s ponosom čuva stranačku iskaznicu s rednim brojem dva.

Ističe da bi volio imati potporu stranke koja ga, kako je rekao, nije podržala ni na prošlim lokalnim izborima i koja se posljednjih godinu-dvije dana ukopala u ideološke rovove. "Ne mogu raditi s onima koji su zadnjih godinu i pol dana stalno suzdržani", dodao je .

Za svoje odnose s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem rekao je: "Postoje realizirani i nerealizirani ljudi. Prvi su oni koju su puno napravili a drugi nisu ništa napravili a sve znaju".

Osim Bandićevih najbližih suradnika poput Mire Lace, Duška Ljuštine, Zvonimira Šostara, dogradonačelnice Jelene Vukičević Pavičić i drugih, od ostalih SDP-ovaca je na objavi kandidature primijećen saborski zastupnik Ivica Pančić.

Šefica Bandićeva izbornog stožera bit će profesorica Agronomskog fakulteta Jasmina Lukač-Havranek, a grad će, dok je on u kampanji, voditi netko iz Bandićeva najbližeg tima, o kojemu se jutros nije želio izjasniti.


(h)
foto: bruno konjević/cropix

Stranka umirovljenika: Potpora Bandiću već u prvom krugu

Predsjedništvo Stranke umirovljenika (SU) odlučilo je svoju potporu na predsjedničkim izborima već u prvom krugu dati Milanu Bandiću, izvijestila je jutros ta stranka nakon što je zagrebački gradonačelnik službeno objavio kandidaturu.

"Standard koji uživaju zagrebački umirovljenici i razina socijalne osjetljivosti prema svim skupinama građana koju pokazuje, odnosno provodi gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jest upravo onaj standard koji bi poželjeli svi umirovljenici odnosno građani u Republici Hrvatskoj", ističe se u priopćenju.

Stranka umirovljenika odlučila je Bandiću dati punu potporu već u prvom krugu izbora za trećeg predsjednika RH od osamostaljenja jer je, kako se navodi, "od svih predsjedničkih kandidata i političkih stranaka koje ih podupiru Bandić u ovom trenutku pokazao daleko najveću spremnost za konkretnu suradnju, a k tome još i najveći stupanj kompatibilnosti u pogledu i načinu rješavanja socijalnih pitanja u Hrvatskoj".

"Vjerujemo da će kao što je sada bio uspješan gradonačelnik Zagreba, koristeći stečena iskustva u upravljanju i vođenju najvećeg grada u Hrvatskoj, biti isto tako i uspješan 'gradonačelnik' svih građana Hrvatske", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić.

SDP: Bandiću prestalo članstvo u stranci

SDP je jutros izvijestio da je objavom kandidature za predsjednika Republike Hrvatske Milan Bandić aktivirao automatsku primjenu članka 15. Statuta SDP-a, čime mu je prestalo članstvo u stranci.

Time su mu prestala sva članska prava, obaveze i funkcije koje je imao u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske, dodaje se u priopćenju.

Ivo Jelušić, kao zamjenik predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb, privremeno obnaša dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreba, stoji na kraju priopćenja.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last