Novosti Hrvatska

BIVŠA SUPRUGA ‘KRALJA MLIJEKA’ POSTAJE POLJOPRIVREDNICa

Bivša supruga Luke Rajića: U Istri ću uzgajati masline i lavandu

BIVŠA SUPRUGA ‘KRALJA MLIJEKA’ POSTAJE POLJOPRIVREDNICa

Borna Rajić, bivša supruga Luke Rajića, sjedište svoje tvrtke “Borna Desing” nedavno je iz Zagreba preselila u Istru, odnosno u Španidigu, mjesto između Bala i Rovinja, i upravo na tom području se namjerava baviti poljoprivredom.

- Sjedište tvrtke promijenila sam jer će njezine aktivnosti biti vezane uz područje Španidige koja je ujedno i moje prebivalište tijekom boravka u Hrvatskoj - rekla nam je Borna Rajić, koja trenutačno živi u Parizu.

Dodala je i kako su aktivnosti tvrtke usmjerene na prvu fazu pripreme terena koji je u zakupu tvrtke za agrarnu proizvodnju, maslinarstvo i lavandu, te s potencijalnim budućim usmjerenjem k alternativnim izvorima energije.

Zanimljivo je da se njezine namjere o uzgoju maslina i lavande poklapaju s oglašavanjem natječaja za davanje u zakup državnog zemljišta, pa tako i za zakup državnog zemljišta na području Stancije Gati u Španidigi.

Stanciju Gati u Španidigi, kao i okolne parcele, 2002. kupio je Luka Rajić, a naknadno je imanje prebacio na Bornu, kojoj je očito imanje ostalo u vlasništvu, jer je adresa tvrtke “Borna Desing” upravo na Stanciji Gati i nakon razvoda.

Luka Rajić je 2004. na Stanciji Gati imao problema zbog gradnje bez građevinske dozvole, ali i zato što je putove na svojim parcelama označio privatnim vlasništvom i ondje postavio tjelesne čuvare.

Rajić je ogradio i prisvojio oko 10 ha državnog zemljišta jer je oko stancije izgradio zid visok od 1,6 do 2,5 metara, ali i bespravno nadogradio nekadašnje gospodarske objekte pretvorivši iz zatim u stambene. Bespravni objekti srušeni su krajem srpnja 2007.

S. Fable/EPEHA

Imovina joj vrijedna 44 milijuna eura

•• Procjenjuje se kako je Borna Rajić “teška” oko 44 milijuna eura. Bivši suprug nakon razvoda joj je ostavio dio imovine stečene u braku: kuću na Ženevskom jezeru, stan u središtu Zagreba, raskošnu vilu Okrugljak...

 

Naslovnica Hrvatska