Novosti Hrvatska

Hrvatska turistička zajednica: Slavonski Brod - najljepši grad u Hrvatskoj

Slavonski Brod najljepši je grad u Hrvatskoj. Takvu je ocjenu, koju su s radošću primili svi Brođani, donijela stručna komisija Hrvatske turističke zajednice u akciji Zeleni cvijet za najljepši hrvatski grad.

Tako je nakon dugogodišnjih priznanja za najljepše ulice, parkove i trgove, izbor za najljepši grad kruna dugogodišnjeg upornog rada ne samo Komunalca, Gradske uprave, Turističke zajednice Grada i Županije, nego i samih građana. Naime, samo je u protekle tri godine utrošeno 58 milijuna kuna u hortikulturalno uređenje Grada na Savi.

- Puno je učinjeno, trud se isplatio kroz primljeno priznanje koje je sada poticaj da se ide dalje - kazala je Olivera Maglić, direktorica slavonskobrodskog Komunalca.

Slavonski Brod je u finalu iza sebe ostavio Karlovac, Varaždin i Osijek. Stručna komisija koju su činili predstavnici Turističke zajednice, HRT-a, National Geographica i Turistplusa obišla je ne samo uži dio grada, nego i širu okolicu, uključujući željeznički i autobusni kolodvor, Gradsko groblje, naselja, pa i same ulaze u grad, te okolna mjesta i turističku ponudu. I na kraju pohvalili urednost grada i napredak u njegovu sustavnom održavanju, izgledu i ponudi.

- Velika je draž biti najljepši grad u konkurenciji gradova kao što su Zagreb, Sisak, Osijek. To daje jednu posebnu draž, ali i obvezu da pokušamo zadržati izgled grada kojim ćemo se uvijek ponositi - kazao je Mirko Duspara, gradonačelnik najljepšeg Grada u Hrvatskoj, koji će svoje priznanje u Plavi i Zeleni cvijet 2009. dobiti na Danima hrvatskog turizma krajem listopada u Opatiji.

Aleksandra Primorac/EPEHA
Danijel Soldo/CROPIX

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last