Novosti Hrvatska

Ruža Tomašić poručila Đapiću iz Šibenika: Izdao si stranku, odstupi!

Apeliram i pozivam Antu Đapića da odmah podnese ostavku i odstupi s mjesta predsjednika naše stranke. Ovu časnu stranku koja je štitila nacionalne interese Đapić je svojim postupcima i ponašanjem izdao i srozao do te mjere da ona više nema ni hrvatski predznak, a najmanje prava.

Kandindirat ću se za predsjednicu stranke, ne trebam biti izabrana, bit će u tim izborima još četiri do pet kandindata. Demokratskom procedurom izaslanici će znati odabrati najboljeg. Važno je da Đapića maknemo te da se HSP vrati svojim iskonskim korijenima – kazala je to u Šibeniku Ruža Tomašić.

Hrvatsko gospodarstvo je na koljenima, aktualna vlast vuče grozne poteze, a HSP zahvaljujući Đapiću o svemu šuti – kaže Ruža Tomašić.

Promjena kod Đapiću na štetu na stranke dogodila se 2005. godine kada je postao gradonačelnik Osijeka. Nakon toga više mu nije bila bitna stranke, već samo osobni materijalni interesi, kao i kod večine hrvatskih političara.

Damir Jakeljić, dosadašnji tajnik Županijske organizacije HSP-a koji je nedavno odlukom predsjenika Ledenka i Časnog suda ove podružnice izbačen iz stranke, kazao je:

- Taj Ledenko tvrdi da smo mi minorna skupina. Nas iskonskih i istinskih pravaša ima više od njegove svite. Uskoro ćemo u Vukovaru održati konvenciju HSP-a na kojoj će biti članovi 97 podružnica stranke. Na toj konvenciji donijet ćemo odluku o raspisivanju Sabora stranke na kojoj će se birati novo vodstvo, kao i odluku od izmjeni i dopuni statuta. Stati ćemo na kraj Anti Đapiću i njegovom pandamu Ivici Ledenko, koji vode politiku «Stranka to sam ja» .

                                                                                                      Ante Talijaš / EPEHA

Naslov okvira

Podršku kandindaturi Ruže Tomašić za predsjenicu HSP-a dali su čelnici brojnih podružnica i ogranaka iz Šibensko-kninske županije.

To su Florijan Žižić (Šibenik), Stipe Janjac (Vodice), Ivica Rajčić (Drniš), Dinko Županović (Rogoznica), Damir Jakeljić (Tribunj), Marko Ivić, Josip Đelalija i Ivica Miljak (Unešić), Frane Škubonja (Mladež HSP-a Šibenik), Vjekoslav Čatlak (Plišac), Nikica Penđer (Ražine), Hrvoje Bulat (Boraja), Mate Brajković (Vidici), Ante Morić (Vidici), Damir Žuvela (Stari Grad), Antonio Gović (Brodarica), Ivo Grgić (Varoš), Rozario Baljkas (Crnica), Marko Žaja (Šubićevac).

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last