Novosti Hrvatska

NEVJEROJATAN PROJEKT KOJI POVEZUJE VIKENDICU ministra I RESTORAN NJEGOVA BRATA S KARLOVCEM

Vukelićev most od 50 milijuna kuna ne vodi nikamo

NEVJEROJATAN PROJEKT KOJI POVEZUJE VIKENDICU ministra I RESTORAN NJEGOVA BRATA S KARLOVCEM

Most na Korani, koji je trebao biti dio nastavka brze ceste kroz Karlovac, od naselja Mostanje do Vukmanićkog Cerovca, ove će jeseni konačno biti dovršen, dvije godine nakon početka radova.

Političari bi taj trenutak zasigurno znali iskoristiti za osobnu promociju rezanjem vrpci i pompoznim puštanjem u promet, no o ovoj se građevini, kao i prometnici čiji je ona trebala biti dio, sve manje govori. Most koji vrijedi više od 50 milijuna kuna, a još pet puta toliko stajat će izgradnja brze ceste s njegove lijeve i desne obale, trenutačno se doima kao da je na Koranu spušten iz svemira.

S njegovih obiju strana nema prometnica ni njihovih gradilišta, a prema nekim informacijama, još ni izbliza nisu riješeni svi imovinskopravni odnosi na trasi nastavka brze ceste, no radovi na, kako ga već mnogi nazivaju, karlovačkom pelješkom mostu, uvelike se privode kraju.

- Ovo se može dogoditi samo u Hrvatskoj. Ja sam radnik koji ovdje zarađuje svoj kruh, ali svima koje znam govorim da u vrijeme najveće krize mi u Karlovcu gradimo most koji ne vodi nikamo! Dugo se bavim ovim poslom, ali ovo je prvi put da radnici na već gotovo izgrađeni most ne mogu doći prometnicom koju on spaja, jer takve ovdje nema, nego se na most penjemo ljestvama - kazuje nam jedan od radnika.

Most u cijelosti financiraju Hrvatske ceste, od kojih ni nakon nekoliko dana uzastopnih pokušaja nismo dobili komentar situacije, uz objašnjenja da je većina odgovornih na godišnjem odmoru. Izgradnju mosta i nastavka brze ceste svojedobno je najgorljivije zagovarao bivši gradonačelnik Karlovca, ministar obrane Branko Vukelić.

Danas se svi pitaju ima li Vukelić jedini korist od buduće brze ceste, jer će upravo selo u kojem on živi, Vukmanićki Cerovac, modernom prometnicom biti povezano s gradom, a izlaz s ceste će biti nedaleko restorana “Kristina”, koji je u vlasništvu Vukelićeva brata, dok će dio prometnice prolaziti parcelama udaljenim od Vukelićeve kuće samo nekoliko stotina metara.

Danijel Tuškan / Epeha

Premijerka će zatražiti da je se izvijesti

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zatražit će da je se izvijesti o izgradnji mosta na Korani koji bi trebao biti dovršen do jeseni, a za koji današnje dnevne novine tvrde da ne vodi nikamo te da služi interesima obitelji ministra obrane Branka Vukelića.

"Predsjednica Vlade nikad nije čula za nešto takvo i tražit će da je se izvijesti, a kad vidi točno o čemu je riječ, očitovat će se", kazala je glasnogovornica Vlade Martina Banić.

Današnje novine izvijestile su o mostu koji je trebao biti nastavak brze ceste kroz Karlovac, od naselja Mostanje do Vukmanićkog Cerovca, a koji bi trebao biti dovršen najesen.

Tvrde, međutim, da do mosta nema prilaznih cesta ni njihovih gradilišta, da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na trasi nastavka brze ceste i postavljaju pitanje je li se na izgradnji mosta ustrajalo jer planirana cesta vodi u blizinu Vukelićeve obiteljske kuće i restorana u vlasništvu Vukelićeva brata.

Navode i da je državna cesta prema moru izgubila na značaju nakon izgradnje autocesta do Splita i Rijeke te da je gotovo pusta.

(H)

 

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last