StoryEditorOCM
Hrvatskaiz amerike prema pantovčaku

Dejan Kovač, znanstvenik s Princetona i kandidat za predsjednika, progovorio o ambicijama, korupciji, Kolindi, Thompsonu...: Treba nam ozbiljna politička i ekonomska reforma, stiže kriza, a završit ćemo kao Grčka!

19. kolovoza 2019. - 21:43

Posljednja predsjednička kandidatura stigla je od Dejana Kovača. Javnost ga poznaje kao ekonomskog znanstvenika s američkog sveučilišta Princeton, ali i po britkim stavovima u medijima o hrvatskoj zbilji.

Prvi komentari nakon objave vaše predsjedničke kandidature svode se mahom na "što mu je to trebalo". Imate vrlo pristojnu karijeru na Princetonu, a ulazite u jednu vrlo neizvjesnu utrku.
– Bio je to splet poslovnih i privatnih okolnosti. S poslovne strane, mi već deset godina nismo imali ozbiljnu političku i ekonomsku reformu. One se stalno odgađaju i zato smo tu gdje jesmo.

Svakako, ne učinimo li ih u kratkom roku, nama prijeti grčki scenarij. Svjetsko gospodarstvo usporava i neizbježno je da će recesija kad - tad nastupiti. Moja karijera može čekati, ali Hrvatska ne može. Moj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:43