Novosti Hrvatska

'ne idem na ribanje'

Kuščević stigao na razgovor s Plenkovićem: Nije od mene zatražio ostavku, niti sam je ja ponudio. Znam točno tko me napada, ovo je isti rukopis koji sam imao 2009.

 'ne idem na ribanje'

Ministar uprave Lovro Kuščević stigao je poslijepodne u Banske Dvore na sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, izjavivši novinarima kako "ne ide na ribanje" već na uobičajeni radni sastanak.

Na pitanje novinara N1 televizije rekao je da je premijeru sve objasnio oko svojih nekretnina.

- Koliko mi je jasno, shvatio je sve detalje za niz lažnih optužbi koje mi se stavljaju na teret. Premijer podržava činjenicu da je sve u ovom postupku legalno i čisto - kaže Kuščević dodajući  da premijer od njega nije zatražio ostavku niti ju je on ponudio.

Ministar je dao naslutiti kako mu je afera, po njegovom mišljenju, namještena.

- Znam točno tko me napada. Ovo je isti rukopis koji sam imao 2009. dok sam bio načelnik Nerežišća. Već tada sam morao opravdavati odakle je moja imovina, sve sam to opravdao institucijama tada i sad se evo sve ponavlja - rekao je no nije htio komentirati tko bi mu i zašto podmetao.

Rekao je i da je tvrtka Kuščević d.o.o. operirala s dobiti dok je on bio direktor, a za daljnje probleme ne zna, te otkrio koliko ima nekretnina. Rekao je da ima jednu veću i jednu manju kuću te nekoliko zemljišta, dodavši da je vrijednost ukupne imovine manja od devet milijuna kuna s koliko se špekulira u javnosti. Otkrio je da je imovinu zaradio "radeći najteže poslove kao student, radio i zarađivao čim je završio fakultet i odslužio vojsku, a zaposlena je bila i njegova supruga".

- Ukoliko premijer bude tražio moju ostavku, isti tren ću to napraviti, ali čisto sumnjam da će do toga doći - rekao je Kuščević reporteru N1.

Naslovnica Hrvatska