Novosti Hrvatska

nije lako...

Kuščević kuću na Braču već 11 godina nije proveo u katastru i gruntovnici; Bi li ovakvo opravdanje prošlo 'običnom' građaninu?!

 nije lako...

HSS-ov zastupnik Davor Vlaović upitao je u utorak ministra uprave Lovru Kuščevića kakvu poruku šalje građanima ako više od deset godina vlastitu kuću u Nerežišću nije proveo u katastru i gruntovnici, nego se još uvijek vodi kao pašnjak.

Naime, portal Telegram objavio je da je ministar Kuščević prije 11 godina izgradio kuću u Nerežišćima na Braču, ali je nije upisao u katastar što je dužan po Zakonu o državnoj izmjeri i katastru nekretnina.

Tu informaciju tom portalu potvrdila je i Državna geodetska uprava, koja će protiv Kuščevića pokrenuti postupke u skladu s odredbama Prekršajnog zakona.

Lovro Kuščević rekao je u utorak da je podnio zahtjev da se u katastar upiše kuća u Nerežišćima na Braču, rekavši da ima puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti.

"To sam pročitao u medijima i zaista sam to propustio. Već sam dao zahtjev da se ista upiše u katastar", rekao je Kuščević novinarima.

Naslovnica Hrvatska