Novosti Hrvatska

nagao, silovit, pomalo prgav...

Predsjedništvo SDP-a potvrdilo Milanovića za predsjedničkog kandidata; Objavio i slogan - očito će svoj glavni nedostatak pokušati pretvoriti u svoju glavnu prednost

 nagao, silovit, pomalo prgav...

Zoran Milanović i službeno je predložen za predsjedničkog kandidata socijaldemokrata. Ovakvu odluku u ponedjeljak poslijepodne jednoglasno je donijelo Predsjedništvo SDP-a, a u 18 sati najavljeno je i Milanovićevo obraćanje javnosti na kojemu bi trebao objaviti svoju predsjedničku kandidaturi.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina nije prisustvovao sjednici vrha stranke, što među socijaldemokratima tumače kao jasnu poruka da se primorsko-goranski župan protivi da Milanović bude SDP-ov kandidat na predsjedničkim izborima. Drugi utjecajni oponent bivšeg SDP-ovog premijera Rajko Ostojić bio je na sjednici i podržao Milanovićevu kandidaturu.

Ovu odluku vrha SDP-a još treba podržati Glavni odbor na sjednici koncem lipnja ili početkom srpnja.

- SDP od Zorana Milanovića očekuje pobjedu na izborima. Očekujemo i da vrati dignitet i dostojanstvo poziciji predsjednika Republike. Nastavljamo zajedno dalje rame uz rame našu borbu za ravnopravnu Hrvatsku u kojoj svaki njezin građanin zaslužuje jednaku šansu za uspjeh - poručio je nakon sjednice Predsjedništva SDP-a Davor Bernardić, objavivši da će Glavnom odboru SDP-a predložiti Milanovića kao predsjedničkog kandidata socijaldemokrata.

A "Predsjednik s karakterom" slogan je s kojim će Milanović krenuti u kandidaturu za predsjednika Republike.

Logo s takvom porukom ukrašen bojama hrvatske trobojnice objavljen je u ponedjeljak tijekom poslijepodnevnih sati na njegovoj službenoj Facebook stranici.

Bivši SDP-ov premijer očito će u kampanji pokušati svoj glavni nedostatak - nagao, silovit, pomalo i prgav karakter - pretvoriti u svoju glavnu prednost u srazu sa Kolindom Grabar Kitarović.


 

 

Naslovnica Hrvatska