StoryEditorOCM
Biznisapel vladi

Vlasnik poznatog splitskog restorana pojašnjava zašto ugostiteljstvu prijeti kolaps i naglašava: U jednoj branši potreba za radnom snagom rast će velikom progresijom

16. lipnja 2019. - 01:25

Ajde da smo doživjeli i to da se "radnika svićon traži". Od države u kojoj je od Drugog svjetskog rata nezaposlenost bila najveći problem, pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji stvari su se okrenule.

Sad se radnike "hvata lasom", a po Splitu kruži vic da nije uputno prolaziti pokraj restorana jer bi te mogli kidnapirati i zatočiti u kuhinji. Da stvari budu gore, kvote za uvoz radne snage su ispunjene, pa se konobari, kuhari, spremačice, trgovci, vozači, građevinski radnici... ne mogu više angažirati ni iz inozemstva.

– Po onome što čujem od kolega, nama prijeti kolaps – kaže Ivo Vrdoljak, vlasnik poznatog splitskog restorana "Zrno soli" i bistroa "Splitska".

Vrdoljak veli da se on na vrijeme kadrovski ekipirao, ali kolege iz ugostiteljskog ceha koji to nisu uspjeli učiniti o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:03