Novosti Hrvatska

i bunjac odlazi

Pernar izlazi iz Živog zida i oživljava neaktivnu stranku: Palfi je lažljivica i diktatorica, a razmišljam o kandidaturi za predsjednika države!

i bunjac odlazi

Ivan Pernar napustio je Živi zid. U Saboru je danas potvrdio da osniva novu stranku, a kasnije se ispostavilo da je riječ o staroj stranci, a na pitanje novinara hoće li se kandidirati za predsjednika Republike, rekao je da razmišlja i o tome.

Pred novinarima se pojavio sam bez Branimira Bunjca koji je u isto vrijeme imao druge medijske obaveze, no kazao je da govori i u njegovo ime te da obojica izlaze iz Živog zida.

Iako je poručio da osniva novu stranku, tu se zapravo radi o stranci „Abeceda demokracije“ s kojom je Pernar formalno ušao u parlament. Stranka je politički potpuno neaktivna ali prima novac iz državnog proračuna za Pernarov zastupnički mandat. Kako je najavio u nju će se uključiti i drugi nezadovoljnici, a vjerojatno će joj i promijeniti ime.

- Suludo je da idem osnivati novu stranku, ako postoji mogućnost da postojeća stranaka promijeni ime – kazao je Pernar.

Nanovo je kao glavnog krivca za rasulo u Živom zidu optužio Vladimiru Palfi, potpredsjednicu stranke i suprugu Ivana Vilibora Sinčića. Nazvao ju je lažljivicom i bogom i batinom u Živom zidu te zaključio da ona provodi diktaturu u stranci.

- Još jučer je Palfi govorila da želi biti kućanica i da ne želi u Sabor. Ja sam joj dao priliku iako sam znao da je to laž. Ovdje je riječ o diktaturi koja nema podršku ni javnosti ni članstva. Ta je njezina samovolja je bez ikakve osnoveo. Lagala je da želi biti kućanica. Lagala je kada je rekla da ne želi u Sabor. Dogodit će se upravo suprotno. Lagala je nešto što svi znate, neću je sramotiti - naglasio je Pernar aludirajući na fakultetsku diplomu Vladimire Palfi.

Kazao je kako sa Sinčićem pokušao ljudski razgovarati.

- Rekao sam mu da ona ne može više vladati strankom. Između Bunjca i mene, i cijelog članstva, Sinčić je donio odluku koju sam očekivao. On je između žene i stranke, odabrao ženu i time zapečatio ne samo sudbinu Živog zida nego i svoju vlastitu. Svoj privatni interes i interes svoj žene, stavio je iznad interesa stranke – rekao je Pernar.

Ispričao je i kako ga je Palfi izbacila iz kuće.

- Ja sam tada shvatio da bilo kakav razgovor s njima nije moguć. Pokušali smo se ljudski dogovoriti, ali nije išlo. S ljudske strane, ja volim i Vladimiru i njega, ali ovo više nije pitanje emocionalnih odnosa. Pukla je ljubav u tome što je ljubav jedno, a diktatura drugo. Od tih priča o unutarstranačkim izborima nema ništa. Vladimira Palfi toliko je moćna da je ona jedina vladarica stranke - zaključio je Pernar.

Spreman je na političku borbu, pa i na izbore za predsjednika države. Izrugao je i Sinčićevu press konferenciju na kojoj je i sam bio, a gdje je Sinčić rekao da su izabrani novi tajnici i da je Bunjac suspendiran.

- To je bio cirkus. Kaže Sinčić da su izabrani tajnici.... Ma kakvi tajnici, pitam vas ja? Veli meni Vuletić nisam ni znao da sam postao međunarodni tajnik.... Podržavao sam u tom trenutku tu samovolju, a onda kada sam vidio da su diskreditirali Bunjca, onda sam sve shvatio - ispričao je Pernar.

Naslovnica Hrvatska