Novosti Hrvatska

prijatelj neovisnih

Jeste li primijetili visokog, tamnoputog muškarca uz Zlatka i Brunu? Čvrsto je držao hrvatsku zastavu, onu s prvim bijelim poljem, i pjevao domoljubne pjesme... Otkrili smo o kome se radi

prijatelj neovisnih

Neovisni za Hrvatsku možda nisu uspjeli preći izborni prag, ali on se nije dao smesti. Ousmane Mara čvrsto je držao hrvatsku zastavu – onu sa prvim bijelim poljem – i sa stranačkim šalom oko vrata zdušno pjevao hrvatske domoljubne pjesme.

Od ostalih gostiju u izbornom stožeru razlikovao se po boji kože. Mara je, naime, tamnoput. I nešto je viši od ostalih. On je iz Malija, bivši je košarkaš i, kao što se pokazalo, veliki navijač stranke Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih.

- Ousmane Mara je već dugo naš prijatelj. Često dolazi na naše sastanke. Bio je i u šatoru u Savskoj – otkrio nam je Hasanbegović, kojega smo dan poslije izborne noći priupitali za identitet tamnoputog gosta u stranačkom izbornom stožeru Neovisnih za Hrvatsku.

Mara je iz afričke države Mali u Hrvatsku stigao 2002. kao mladac od 16 godina. Visok 213 cm, prvo je igrao za KK Zagreb, a potom karijeru nastavio kao pjevač. Umjetničko mu je ime Max Mara, a u dijaspori i na svadbama proslavio se pjevajući hitove Thompsona, Mate Bulića i Miroslava Škore.

Kada je stigao, znao je samo svoj bambara jezik, a sada 'rastura' Thompsona, Grdovića, Jelavića...

Prilično veliki uspjeh za čovjeka koji je, kada je došao u Hrvatsku, znao govoriti samo materinji bambara jezik.

Mara je epizodne uloge igrao u humorističnim serijama “Bitange i princeze” te “Zakon”. Obožava Mišu Kovača i pjesme koje ga, kako kaže, pogode u srce.

– Kad sam bio mali u Africi, stalno sam gledao vijesti i slušao o Jugoslaviji. Bio sam presretan kad je Hrvatska dobila svojeg prvog predsjednika Franju Tuđmana. Gledao sam ratne strahote u Vukovaru i jako sam ponosan što sam postao Hrvat jer obožavam ovu zemlju – izjavio je svojedobno Mara u intervjuu za Antenu Zadar.
 

Naslovnica Hrvatska