Novosti Hrvatska

Djelomično zadovoljan

Plenković: Ovo je relativna pobjeda HDZ-a. Nisam zadovoljan s četiri mandata, ali zadovoljan sam što smo ih ostvarili sami. Već sutra na sjednici analizirat ćemo greške

Djelomično zadovoljan

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon objave rezultata izbora za EU parlament.

- Prije svega hvala svima koji ste radili u kampanji i pomogli u izboru naših četvero kandidata koji će biti u EU parlamentu. Moja druga poruka je poruka zadovoljstva da je izlaznost povećana, došli smo na 30% što znači da se hrvatski birači identificiraju s europskim temama. Hvala svima koji su sudjelovali - poručio je Plenković.

Triska koja je Plenkoviću došla s desnice odjeknula je od Dicma do Iloka. SDP će slučajan rezultat proglasiti trijumfom, a Hrvatska ima novog kandidata za predsjednika

- HDZ je na ove izbore išao samostalno. To je odluka iza koje stojim. Ono što se dogodilo je očito velika disperzija glasova, u takvim okolnostima očito je da nekakvih 1,500 glasova HDZ-u nedostajalo za peti mandat. S tim nisam zadovoljan. Ali, zadovoljan sam što smo ovo ostvarili samostalno. Ovo je proeuropska Vlada i u tom smjeru nastavit ćemo voditi Hrvatsku.

Činjenica da je na našoj listi u EU Parlament izabrana zastupnica iz BiH je jasna poruka i poticaj našem narodu u susjednoj državi - kazao je premijer.

- Već sutra krećemo u analizu i vidjet ćemo što smo mogli napraviti bolje. Ovo je za nas relativna pobjeda, bilo bi nam draže da je to nagrađeno petim mandatom, no to će očito pričekati sljedeći ciklus.

Naslovnica Hrvatska