Novosti Hrvatska

povorka ide dalje

Incident na zagrebačkom 'Hodu za život': protuprosvjednice pokušale blokirati povorku, došle s transparentima i 'krvavom' plahtom, uhitila ih policija

 povorka ide dalje

Zagrebačka povorka 'Hoda za život' kreće se prema Trgu bana Jelačića, okupio se uistinu velik broj ljudi svih generacija. Sudionici nose šarene balone, neki su zaogrnuti i zastavama, uključujući i one na kojima šahovnica počinje s bijelim poljem, javlja Jutarnji.

Postavljeni su i 'štandovi za pomoć majkama', na kojima se prodaju majice po cijeni od 50 do 100 kuna. Na čelu kolone je autobus na kat, a povorka je krenula uz taktove Thompsonove pjesme 'Lijepa li si'.

Neposredno prije kretanja povorke, pojavilo se i nekoliko desetaka protuprosvjednika. Riječ je većinom o ženama koje su donijele plahtu s crvenom bojom, koja simbolizira krv, neke su nosile i transparente s natpisima 'Svoga tijela gospodarica' kao i majice s natpisima 'Legalan, dostupan pobačaj'. Dio protuprosvjednica bio je odjeven u bijelo, uz crvenu boju koju su razlile na području u blizini svojih intimnih dijelova.

U jednom trenutku su sjele na tramvajsku prugu i pokušale blokirati povorku, no tada je intervenirala policija i uhitila nekoliko njih.

 

Naslovnica Hrvatska