Novosti Hrvatska

IZBOR TOP TEMA

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

IZBOR TOP TEMA

LIJEČNICI OVOG VIKENDA DOBILI UNOSNU PONUDU Posao u engleskoj ordinaciji uz plaću od  65.000 kuna

Radi promocije ponude, ovog vikenda i Poljaci su došli u Zagreb i započeli prezentacije zainteresiranim liječnicima. Posrijedi je ozbiljan i dobro organiziran posao u ordinaciji obiteljske medicine.

'MORSKI RIMAC' IZ SOLINA U 'Saloninoj' jedrilici sada ćete ploviti na strujni pogon

- Kada isplovite na palubi tog broda, sigurni ste da čuvate okoliš. Nema apsolutno nikakvog zagađenja. Ili ste na pogonu vjetra i jedara, ili ste na motoru koji adi na struju - najavljuje nam Darko Tomašić.

ODGAĐANJE BRODOLOMA Agonija 'Jadroplova' se nastavlja. Dokle?

Iako se u godišnjem izvješću za 2018. godinu navodi da se u ovoj godini očekuje značajno bolji poslovni rezultat, već u prvom kvartalu iskazan je značajan gubitak, i to u iznosu od čak 19,9 milijuna kuna.

DEMOGRAFSKA KATASTROFA Više od polovine parova u Hrvatskoj je - neplodno!

Podatak koji se koristi u službenoj statistici je vrlo zabrinjavajući: u državi je između osamdeset i stotinu tisuća neplodnih parova, što je više od polovine parova u repruduktivnoj dobi. Na žalost, liječi ih se samo deset posto - o čemu smo razgovarali s dr. Vladimirom Šparcem.

PETICIJA NASTAVNIKA PROTIV ANONIMNIH PRIJAVA 'Ako nas šutiraju, neka se potpišu'!

Anonimne prijave protiv učitelja i nastavnika, koje su često neutemeljene, danas bez ikakve sankcije može podnijeti bilo tko: roditelji, osvetoljubivi kolege iz škole, ravnatelji... Prosvjetna  inspekcija uglavnom mora postupati prema tim prijavama.

ISKUSTVO POVRATNIKA - JADRANKE, MATE, DANA, STJEPE, ANGELE I MARIJE Mi smo se vratili, i nije nam jasno zašto svi odlaze

Bilo bi zanimljivo, dok budu čitali ovaj tekst, pratiti reakcije nekog od desetaka tisuća mladih koji su se iselili iz ovako 'beautiful' zemlje, kad čuju da je 'dijaspora ključ uspjeha Hrvatske', da ona mora davati savjete mladima koji su ostali ovdje, objasniti im kako da žive...

Naslovnica Hrvatska