Novosti Hrvatska

premijer u posjeti

Nemam dojam da je kriza u Splitu': Plenković s Hvara stigao u grad pod Marjanom, obišao prostorije HDZ-a, pa sjeo na kavu na Rivi; Osim Splićana, zaintrigirao je i turiste, molili su ga za zajedničke fotografije

premijer u posjeti

Premijer Andrej Plenković doputovao je u Split s Hvara gdje je u četvrtak navečer sudjelovao u procesiji Za križen koja je od 2009. pod zaštitom UNESCO-a. Plenković se u četvrtak poslijepodne na jelšanskoj Pjaci družio s otočanima, a navečer krenuo za procesijom iz svoga mjesta Svirča.

Plenković je u Splitu najprije posjetio prostorije gradske organizacije HDZ-a. Pristigli su i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ministar Lovro Kuščević.

Nakon što je posjetio prostorije splitskog HDZ-a, premijer se sa suradnicima niz Marmontovu ulicu uputio prema Rivi, gdje je sjeo na kavu.

Premijer je privukao veliku pažnju građana, ali i stranih turista. Putem prema Rivi jedna ga je posjetiteljica iz Kalifornije zamolila za zajedničku fotografiju, a i na Rivi mu je prišla grupica turista.

Premijer je potom okupljenim novinarima dao izjavu. 

- Prisustvovati na tradicionalnoj procesiji Za križen predivno je iskustvo. Ove godine čast da bude križonoša u mjestu Svirče imao je moj rođak Frane Carić koji se za to prije 17 godina zapisao. Posjetio sam i obnovljeno hvarsko kazalište, najstarije pučko kazalište iz 1612. godine, koje će biti otvoreno početkom svibnja, kazao je Plenković.

Na novinarsko pitanje o krizi vlasti u Splitu, premijer je istaknuo, kako će u razgovoru s partnerima pronaći rješenje.

- Nemam dojam da je kriza u Splitu. Sve djeluje stabilno i dobro, zaključio je Plenković.

 

Naslovnica Hrvatska