Novosti Hrvatska

rijeka - zagreb - sad

Obitelj Rončević krenula za Philadelphiju: bolnica poslala plan liječenja, uz popust moraju platiti 2,3 milijuna dolara

rijeka - zagreb - sad

8:16 - Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke krenula za Zagreb odakle u 9 sati lete za Frankfurt pa za Philadelphiju. Milu će odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children's Hospital of Philadelphia. Oko 8 sati stigli su na zagrebački aerodrom.

Na zagrebačkom su se aerodromu okupile novinarske ekipe koje će ispratiti obitelj na put.

Mila je iz riječke bolnice izašla u maminom naručju. Majka Sanja mahnula je novinarima i puno se još jednom zahvalila na svemu, javlja HRT.

‘Idemo dalje i nadamo se najboljem’, kazali su jučer roditelji male Mile Rončević čija je teška situacija digla Hrvatsku na noge.

SINOĆ OBJAVLJENO

Iz kruga obitelji Rončević Jutarnjem listu je potvrđeno da Mila sutra definitivno putuje u Ameriku nakon pozitivnog odgovora Dječje bolnice u Philadelphiji, iz koje je obitelji poslan plan liječenja za djevojčicu.

Kako doznaje Jutarnji, bolnica im je ispostavila račun od 3 milijuna dolara, a uz popust moraju uplatiti iznos od 2,3 milijuna, koliko koštaju dvije procedure kemoterapije uz transplantaciju koštane srži. Ako tretman ne da rezultata, onda bi medicinski tim iz Philadelphije, na čelu s doktorom Richardom Aplencom, stupio u kontakt s drugim centrima u svijetu koji također provode eksperimentalna liječenja tipa leukemije od kojeg je Mila Rončević oboljela.

U tom bi slučaju i sav uplaćeni novac bio preusmjeren u taj eventualni drugi centar gdje bi bilo nastavljeno Milino liječenje.

Iako je prikupljeno dovoljno novca, donacije za Milu stižu i dalje, uplaćeno je gotovo 35 milijuna kuna!; Sve je spremno za odlazak u Ameriku, djevojčica je dobro raspoložena, čeka se samo poziv iz Philadelphije

Naslovnica Hrvatska