Novosti Hrvatska

Dođi, vidi, upiši!

Dan otvorenih vrata Njemačke međunarodne škole u Zagrebu

Dođi, vidi, upiši!

Zanima vas kako izgleda dan u Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu? Možda najbolje da sami pitate učenike i profesore, koji će s vama rado podijeliti svoja iskustva za vrijeme Dana otvorenih vrata, u subotu, 30. ožujka 2019.
od 9h do 13h.

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu, a s radom je započela 2004. Danas je pohađa više od 160 djece, a pedagoški program je osmišljen od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do gimnazije i mature.

Škola, koju je ovih dana posjetio i Predsjednik republike Njemačke, priznata je od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja, a zahvaljujući uspješnom razvoju te ispunjenju svih standarda kvalitete, Savezna Republika Njemačka školi je 2015. godine dodijelila prestižno priznanje "Izvrsna
njemačka škola u inozemstvu".

Nastavni je proces, bez obzira na područje, interaktivan uz najsuvremeniju tehnologiju i osmišljen tako da učenike potiče na samostalno rješavanje problema.

Rad u školi bazira se na individualnom pristupu pri čemu kvalitetno dvojezično obrazovanje pomaže učenicima da ostvare svoj puni potencijal u okruženju koje podjednakopotiče kritičnost i maštovitost, razmišljanje, motivaciju za cjeloživotnim učenjem i uvažavanje kulturne raznolikosti. Učenike se kontinuirano potiče da zajedno s nastavnicima preuzimaju aktivnu ulogu u oblikovanju vlastitog obrazovanje, ali i obrazovanja svojih kolega.

Kroz bogat program osmišljen upravo za Dan otvorenih vrata, a koji pokriva niz aktivnosti od prezentacije nastave 21. stoljeća i pametnih rješenje, kvizova, radionica i predstava, posjetitelji će moći iz prve ruke saznati zašto odabrati baš Njemačku međunarodnu školu u Zagrebu.

Naslovnica Hrvatska