Novosti Hrvatska

izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

izbor top tema

UBOJSTVO TROGIRSKE LIJEČNICE Najvažniji dokaz pronašla Fani Čapalija

Nekadašnja miss Hrvatske uočila je na plaži blizu kuće osumnjičenog vrećicu i u njoj tenisice i čarape, i sjetila se da se u medijima spominjao otisak tenisice koji je ostavio ubojica... Policija je utvrdila da su u vrećici bila i tri kamena i upravo su se tenisice pokazale kao jedan od važnijih dokaza u istrazi ovog ubojstva.

MINISTARSTVO KAZNENO PRIJAVILO KRIZNI STOŽER Inspekcija: Marjan se siječe ilegalno!

Hm, splitska Javna ustanova za Marjan pozvala je inspekciju Ministarstva zaštite okoliša koja je podnijela kaznenu prijavu protiv splitskog Kriznog stožera. Reklo bi se, teška svađa u kući.

SPLITSKA POSTROJBA SLAVI Vatrogasni baby boom - stiglo 13 prinova, tri su na putu

- Ovo je posebno zanimanje, u jedan tren si na korak od smrti. I tako svaki dan. Dok nisam dobio dijete nisam shvaćao što mi kolege roditelji žele reći. Sada, kada intervencija završi, kada shvatiš da si za dlaku izbjegao odlazak, tada ti prva misao bude obitelj koja te čeka kući. Ali priznat ću vam, više se oznojim dok obučem sina nego sebe kad nam na poslu zazvoni alarm – iskreno će novopečeni tata vatrogasac, Nikica Bota.

LAŽNI POLJOPRIVREDNICI Unajmili krave pa od države izmuzli poticaje

‘Poduzetni’ poljoprivrednici koristili su pravilnik koji im je omogućavao da uz pomoć dva svjedoka kod javnog bilježnika ovjere izjavu da konkretnu površinu koriste i održavaju kao pašnjak. Potom su se upisivali u ARKOD i dobivali poticaj za održavanje pašnjaka.

BIROKRACIJA I DALJE 'UBIJA' PODUZETNIKE Stotine milijuna kuna čekaju jedan potpis

Ako se nešto ovih godina i očistilo na jednom mjestu, na drugom su narasle nove obveze poput Hidrinih glava, a konkurentnost Hrvatske topi se poput sladoleda u vrelom ljetnom danu.

NAJVEĆA PARNICA U POVIJESTI ZADRA Traže 20 milijuna eura jer im je Grad prodao tuđe parcele

Vlasnici tvrtke iz Irske i Belgije na kraju su ovrhom izgubili nekretninu koju su na licitaciji uredno platili Gradu Zadru više od 3,9 milijuna eura.

TU LEŽI LOVA! Dalmatinci prvaci klađenja i letenja

Poduzetnicima u dalmatinskim općinama najbolje idu klađenje i letenje, kažu podaci Fine. Dugopolje je visoko na nacionalnoj listi zbog dobiti ‘Hattricka PSK’, a Konavle zbog Zračne luke.

ISTRAŽIVANJE O DOSELJAVANJU Talijani su učas postali Dubrovčani

U Dubrovnik su iz Italije najviše dolazili zanatlije, a brojni od tih doseljenika  aktivno su sudjelovali u gospodarskom i društvenom životu Grada.

Naslovnica Hrvatska